Як луцький митрополит Михаїл відзначав 48-річчя. ФОТО. ВІДЕО

Як луцький митрополит Михаїл відзначав 48-річчя. ФОТО. ВІДЕО
Митрополит Луцький і Волинський, керуючий Волинською єпархією УПЦ КП Михаїл відзначив 48-річчя.

День народження владика святкував 10 травня, - повідомили в прес-службі єпархії.

Божественну Літургію та подячний молебень із цієї нагоди відправили в кафедральному соборі Святої Трійці, що в обласному центрі.

Службу очолив владика Михаїл. Із ним служили: єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії (ВПБА) протоієрей Володимир Вакін, декани й намісники монастирів єпархії та інше духовенство.

У Богослужінні взяли участь намісниці монастирів нашого краю, викладачі й вихованці ВПБА та Центру християнського виховання дітей і молоді, миряни. Співав архієрейський хор «Оранта».

Оскільки днем народження митрополита є 9 травня і духовенство брало участь у заходах поминання померлих у Другій світовій війні, то святкування традиційно перенесли.

Від священнослужителів та мирян архіпастиря привітав владика Матфей, відзначивши: цей рік на Волині для правлячого архієрея ювілейний, бо виповнюється десять літ, як він почав керувати нашою кафедрою; зазначив, що митрополит і надалі розбудовує волинську духовну школу, монастирі та храми єпархії.

«Вам як ченцю, звичайно, ближчим до серця і любим є день вашого ангела, але ми не обходимо й день Вашого народження, бо можемо зібратись і подякувати Богу за Ваше митрополиче служіння», – додав вікарій та побажав, щоб мир і Боже благословіння, яке владика Михаїл постійно закликає на свою паству, поверталося йому стократ.

Іменинник же, подякувавши за теплі слова вітань, сказав, що для нього день народження є днем, «коли ставиш плани, скільки ще маєш здійснити», і додав: «Я не наголошую на підведенні підсумків, це – заохочення до праці».

Після слів подяки він сказав: «Велика радість для священнослужителя, коли храми наповнені людьми. Не просто храми наповнені людьми, які прийшли, а які з вірою переступили цей поріг». Тоді, за словами владики, «підбадьорюєшся і недаремні твої труди».

За Літургією кілька священиків отримали церковні нагороди, а студента ВПБА В’ячеслава Кучука родом із Білорусі висвячено в сан диякона. Свою першу єктенію він виголосив білоруською мовою.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво чи був на святкуванні піп Гапон ( Микола Гінайло)?, якого пора давно відлучити від церкви !
Відповісти
Не ювілей.Можна було б без афішування.
Відповісти
День народження владики - 9 травня. А відзначав він його 10 травня.
Відповісти
Останні новини
Як луцький митрополит Михаїл відзначав 48-річчя. ФОТО. ВІДЕО
12 травень, 2014, 08:45