Суд вирішив, що облспоживспілка отримала законно землю під «Варшавкою»

Суд вирішив, що облспоживспілка отримала законно землю під «Варшавкою»
Луцький міськрайонний суд визнав законним рішення міськради про продовження договору оренди із «Облспоживспілкою» на земельну ділянку під Завокзальним ринком терміном на 22 роки.

Про це повідомили Волинські новини.

Нагадаємо, 5 травня Луцька міська рада продовжила договір оренди земельної ділянки Волинській обласній спілці споживчих товариств на 22 роки. Аргументом на користь такого рішення була згода облспоживспілки в обмін на нього профінансувати завершення будівництва пішохідного моста біля залізничного вокзалу в Луцьку. Проте частина депутатів, в тому числі Андрій Осіпов, були проти.

Рішення ради оскаржив депутат Андрій Осіпов. На його думку, воно – незаконне. Бо на момент прийняття цього рішення одна з норм Регламенту ради оскаржувалася в суді,відтак її дія була призупинена. Проте саме на її основі питання про оренду ставили на повторне голосування.

Осіпов також вважає порушенням те, що депутати не проголосували за його пропозицію щодо створення комунального підприємства «Луцький ринок». «І якби його поставили на голосування, то я переконаний, що ми мали б інший вигляд рішення», - переконаний Осіпов.

Головний спеціаліст юридичного відділу міськради Ліляна Лабінська під час судового засідання зауважила, що пропозиція Осіпова про створення комунального підприємства – вносила суттєві зміни в рішення про оренду.

«Міський голова має право відмовити ініціатору, якщо його пропозиція суперечить раніше прийнятим рішенням ради», - додала вона. На її думку, ініціатива депутата перечила рішенню про продовження оренди договорів оренди з облспоживспілкою на термін до 2014 року.

Щодо припинення дії частини регламенту, яка оскаржувалася на той час у суді, представник міськради переконувала, що до сесії постанову суду не зареєстрували ні в юридичному відділі, ні в секретаріаті. «Тому рішення прийняте легітимно. Тим більше, згодом, суд не змінив цю частину регламенту», - пояснила Лабінська.

Вислухавши всі сторони, суддя Андрій Олексюк відмовив Осіпову в задоволенні позову.

Осіпов заявив, що до 15 квітня обов’язково оскаржить рішення в Апеляційному суді Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Осіпов
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чоловік порізав жінку
09 квітень, 2012, 11:02
Суд вирішив, що облспоживспілка отримала законно землю під «Варшавкою»
09 квітень, 2012, 10:55