Проти автора сюжету про Лук'янівське СІЗО хочуть порушити кримінальну справу

Проти автора сюжету про Лук'янівське СІЗО хочуть порушити кримінальну справу
Київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування «Тюрма №1» Костянтина Усова.

Відповідну інформацію озвучив на погоджувальній раді голова комітету ВР з свободи слова Юрій Стець, - пише Українська правда.

«Журналісту Усову вже зараз погрожують. Крім того я знаю, що найближчим часом проти нього буде порушено київською прокуратурою кримінальна справа», - повідомив Стець.

Стець також просив Литвина продемонструвати фільм Усова на сесійному тижні Верховної ради хоча б «фрагментально».

Литвин відмовився від пропозиції. Він наголосив, що депутатам насамперед необхідно приймати рішення щодо виділення бюджетних коштів та кадрові рішення для вирішення проблеми українських в'язнів.

«Всі хто хотів вже подивилися цей фільм, а хто ще не подивився може прийти до мене в кабінет і їм увімкну», - зазначив спікер.

Нагадаємо, у минулого тижня на телеканалі ТВі вийшов сюжет Костянтина Усова «Лук’янівка. Тюрма № 1», в якому автор показав справжній побут Лук'янівської в'язниці у Києві.

«Саме Київський СІЗО тримає в інформаційному просторі перше місце за кількістю повідомлень про звірства, катування, про нелюдські умови утримання і дивні смерті в тюремних камерах, оскільки саме туди влада Януковича відправляє своїх ворогів, півроку назад ми поставили перед собою надзавдання - знайти спосіб показати людям справжню Лук'янівку. Справжню, а не ту, яку демонструють обраним ЗМІ», - йдеться у сюжеті.

Для цього журналісти ТВі зуміли вибудувати усередині в'язниці власну «агентурну мережу», щоб мати своїх людей в кожному корпусі, на кожному поверсі СІЗО.

Кожному з агентів журналісти передавали мобільні телефони, оснащені відеокамерами. І ті по шматочках, по 10-15 секунд, протягом шести місяців надсилали уривки свого життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну правильно. допрыгался пацанчик. я прогнозировал ему худший финал.
Відповісти
Останні новини
Проти автора сюжету про Лук'янівське СІЗО хочуть порушити кримінальну справу
09 квітень, 2012, 13:44