В міліції розповіли, хто спланував трагедію в Одесі

Слідство щодо пожежі і загибелі в Одесі більше 40 людей рухається швидкими темпами.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський, додавши що щоденно встановлюються нові фігуранти та відбуваються затримання, а в подальшому арешти, - пише Gazeta.ua.

За словами Речинського, слідством уже встановлено що масові заворушення в Одесі були організовані та умисно сплановані. Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронцями був затриманий, а потім судом арештований, Сергій Долженков на прізвисько "Капітан Какао". Наразі слідством уже встановлена причетність цього громадянина до організацій одеської трагедії.

"Також встановлено, що батько Сергія Долженкова, колишній ректор міліцейського ВУЗу, генерал міліції намагався організувати втечу свого сина із країни. До цього навіть залучили гримера, аби змінити його зовнішність. Окрім цього, у будинку профспілок був знайдений його пістолет, який він отримав, будучи ще працівником міліції. Так вони намагалися вдати, що він також загинув під час пожежі", - повідомили в МВС.

"Слідчими допитаний брат Сергія Долженкова, який є одним із керівників виборчого штабу кандидата в мери Одеси від партії УДАР. На цей час стосовно Олега Долженкова ніяких слідчих дій не проводилося", - зазначив радник Міністра.

Поряд з цим, слідчими, які розслідують цю справу, уже встановлено, що до організації масових заворушень причетні депутати міськради. Зокрема, депутати від партії "Родіна" Сергій Бовбалан і Євген Хайкін. Найближчим часом їм буде оголошено про підозру у вчиненні злочину, після чого обидва будуть оголошені в розшук.

"Таким чином, у слідства є достатньо доказів причетності до організації подій в Одесі 2 травня деяких політичних сил", - підкреслив Речинський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки побрехеньки старі!
Відповісти
кому вигідно запугати людей як на майдані?Очевидно тій партії яка прйшла на кістках молоді до влади,ще мали наглості зробити їх Героями, щоб відвести погляд від їхнього злочину.Яценюк,Тимошенко,Турчінов -ось злочинці українського народа.Боксера використали у своїх цілях.Гроші дав і ЕС и США і Порошенко.
Відповісти
Як ворогам України хочеться обгадити Яценюка і Турчинова. Ну все вони знають. Як в цій приказці: "Сама свиня мішка дере, сама кричить".Але шила в мішку не сховаєш.Тут слід РАШі.Влада робить все що може, погано тільки, що не дає команди знищувати цих долженкових і йому подібних на місці.
Відповісти