Луцькі депутати влаштували «допит» комунальникам

Луцькі депутати влаштували «допит» комунальникам
Представники комунальних підприємств прозвітували перед депутатами про діяльність у 2014 році та назвали головні проблеми.

Звіт заступника керівника КП «Луцьктепло» Сергія Котовича, керівника КП «Луцькводоканал» Івана Корчука та керівника КП «Луцькспецкомунтранс» Валерія Кузьмича депутати міськради почули на сесії у середу, 28 травня.

Сергій Котович відзначив, що «постійне зростання цін та мінімального рівня зарплати поставили нас у надзвичайно складне становище».

Він додав, що близько 85% мереж відпрацювали понад 20 років та потребують заміни, 140 котлів у місті також треба замінити.
Також Котович визнав, що у місті «низька надійність теплових мереж».

Директор КП «Лукцькводоканал» Іван Корчук розповів, що «держава заборгувала по різниці в тарифах 30,8 мільйона гривень», тому фінансова ситуація на підприємстві досить складана.

Він додав, що, попри це, «всі аварії встигають ліквідовувати», але до цього часто треба залучати додаткову техніку з інших структур.

Корчук пояснив, що на підприємстві немає техніки, яка б копала глибше 3-ох метрів, а частина труб лежить на глибині 5-6 метрів, тому доводиться залучати чужі машини, які не завжди під рукою.

Директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що цьгоріч підприємству «пощастило», що зима була не дуже сніжною, адже не довелося залучати додаткову снігоочисну техніку через субпідрядні угоди з інших структур, зокрема «Луцькавтодор».

Серед проблем підприємства директор «Луцькспецкомунтранс» також відзначив відсутність необхідної техніки, зокрема грейдерів.

Також Кузьмич пояснив, що існує проблема облаштування місць для сміттєвих контейнерів.

Міський голова Микола Романюк вчергове закликав лучан закривати ці контейнери, «щоб вітер не розносив сміття».

Водночас Валерій Кузьмич стверджує, що часто працівники не до кінця виконують свої обов’язки, зокрема не забирають сміття, яке стоїть поряд із контейнерами.

Депутат Наталія Бунда нагадала, що на вулиці Мамсурова люди вішали сміття прямо на деревах, бо не було контейнерів. Валерій Кузьмич запевнив, що контейнери там таки поставлять.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А где типил Кирик который вроде получает деректорскую зарплату в теплосети?
Відповісти
ОН как-будто в НКРЄ уехал, вот только зачем? Он и двух слов сам не свяжет.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати влаштували «допит» комунальникам
28 травень, 2014, 13:07