СБУ затримала «Психа» і ще вісьмох терористів. ВІДЕО

СБУ затримала «Психа» і ще вісьмох терористів. ВІДЕО
Служба безпеки України припинила спробу російських спецслужб завербувати українських громадян для вчинення терористичних та диверсійних актів на території Донецької області та міста Одеса.

За даними силовиків, майбутні диверсанти планували виїхати до Москви, для проходження відповідної підготовки в одній із законспірованих спецшкіл ГРУ ГШ МО РФ, - пише Українська правда з посиланням на прес-службу СБУ.

Диверсійною групою керував 45-річний громадянин України «Д» - колишній майор ВДВ, інструктор парашутної підготовки.

Більшість учасників терористичної групи раніше проходили службу в спецпідрозділах збройних сил.

Під час підготовки до поїздки зловмисники дотримувались заходів суворої конспірації: використовували псевдоніми та розділялися на групи.

Після проходження навчання кожному члену групи було обіцяно щомісячну винагороду – 1000 доларів США та окремі «преміальні» по закінченні.

27 травня співробітники СБУ затримали вісьмох диверсантів на Одеському залізничному вокзалі, у тому числі і їхнього координатора «Д».

Також 27 травня під час превентивних антитерористичних заходів у Харкові співробітники СБУ під час спроби виїзду до Російської Федерації затримали одного з керівників сепаратистів у Краматорську Івана Лисенка, відомого під прізвиськом «Псих».

Лисенко організував та озброїв групу із 40 бойовиків для терористичної діяльності та дестабілізації ситуації в місті.

Затриманий визнав, що підпорядковувався призначеному громадянином РФ І. Гіркіним (прізвисько «Стрєлок») так званому військовому коменданту Краматорська (прізвисько «Терець»), який прибув з території АР Крим.

У складі терористичної групи Лисенко тероризував місцеве населення, брав активну участь у диверсійних актах на території Донецької області.

Зокрема у середині квітня Лисенко з іншими бойовиками намагався захопити військовий аеродром Краматорська, вчиняючи озброєний напад на пости українських військових. Брав участь у розробці та організації захоплень військових части, розташованих у Донецьку.

23 квітня його бандитське угруповання штурмувало Краматорську райдержадміністрацію, застосовуючи вогнепальну зброю проти людей, які охороняли будівлю.

Крім цього, зловмисник разом із іншими найманцями виконував доручення Гіркіна з викрадення людей.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
СБУ затримала «Психа» і ще вісьмох терористів. ВІДЕО
28 травень, 2014, 15:27