У штанах з «гуманітарки» знайшла сто євро

У штанах з «гуманітарки» знайшла сто євро
Мешканка міста Любомль, купуючи на ковельському ринку уживані джинси, й гадки не мала, який сюрприз на неї очікує – в кишені штанів жінка знайшла 100 євро.

40-річна полісянка поїхала на ринок, щоб заробити кілька гривень на продажу соняшникового насіння. Після базарювання жінка вирішила щось купити дітям. Впали в очі сині джинси, які підходили сину-студенту. Хоч товар продавався з секонд-хенду, однак на вигляд був ніби щойно з фабричного конвеєра. Тож купила, довго не роздумуючи.

Удома, перед тим, як випрати покупку, ще раз прискіпливо оглянула всі шви, заклепки, кишені. І - диво! В маленькій кишеньці виявила шматок паперу, а в ньому - сто євро. Та це був не просто папір, а лист. Хоч після термічної обробки, через яку проходить поношений одяг, текст дещо збляк, все ж вдалося написане перекласти з німецької мови.

Ось що прочитали: «Невідомий друже України! Я - німецький студент Вальтер, як і ти, засуджую війну. Вона забрала мого діда Йоганна, який служив у вермахті. Загинув він на вашій землі. Дарую тобі джинси, знаю, що у вас не таке добре життя...».

До речі, дід волинянки теж загинув на війні під Берліном у 1945-ому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Волинь-нова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У штанах з «гуманітарки» знайшла сто євро
15 грудень, 2011, 13:24