Хто може стати новим губернатором Волині

Хто може стати новим губернатором Волині
Перемога Петра Порошенка на виборах президента знаменує собою початок зміни владної вертикалі в країні. Відтак однією з головних інтриг в регіонах України сьогодні є питання: кого призначить новий президент на пости голів облдержадміністрацій?

З великою долею ймовірності експерти говорять про звільнення волинського губернатора Григорія Пустовіта, що прийшов на цю посаду у березні завдяки квотному принципу.

ВолиньPost розпитав волинських політиків та політологів про те, чи позбудеться, на їхні думку, нинішній очільник ОДА своєї посади, та кого на цю посаду може призначити Порошенко.

Координатор громадської мережі «Опора» на Волині Михайло Шелеп вважає, що найближчим часом Пустовіта таки відправлять у відставку. Серед можливих кандидатур він називає Богдана Шибу, оскільки він наближений до нардепа Миколи Томенка, який у свою чергу був довіреною особою Порошенка на виборах.

Голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход схиляється до думки, що у найближчий місяць Григорію Пустовіту не варто боятися відставки, оскільки реальних підстав для його усунення немає.

«Зараз такий час, що всі не справляються із своїми обов’язками, але значних підстав змінювати Пустовіта немає», - відзначає він.

За словами експерта, у довгострокові перспективі заміна Григорія Пустовіта все ж може відбутися, адже Петро Порошенко будуватиме свою вертикаль влади, однак конкретні прізвища назвати важко, адже «українська політика – річ дуже непередбачувана».

Народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів відзначає, що поки визначення кандидатури наступного голови ОДА – це «гадання на кавовій гущі». Все ж він вважає, що найближчим часом замінювати Григорія Пустовіта не будуть.

Вітів додає, що у Порошенка фактично «немає команди на Волині», тому визначити кандидатуру наступного губернатора буде складно. Він стверджує, що «сірим кардиналом кампанії Порошенка був екс-губернатор Борис Клімчук», однак на колишню посаду він точно не повернеться.

Також нардеп пояснив, що Україна нині фактично є парламентсько-президентською республікою, тому кандидатуру голови ОДА подає Кабінет Міністрів. Вітів сподівається, що найближчим часом відбудуться парламентські вибори, і кандидатури буде визначати не Петро Порошенко, а політичні сили, які сформують парламентську більшість.

Екс-голова ОДА Володимир Бондар вважає, що очільника області таки замінять, однак не готовий назвати конкретну кандидатуру. Попри це політик вважає, що у Петра Порошенка цілком сформована команда на Волині, тому президент готовий «призначити на основні пости (у області, - ред.) професіоналів».

Натомість кандидатуру Володимира Бондаря, як можливу заміну Пустовіту, називає політолог Олександр Новосад. «Все буде залежати від того, чи домовиться правляча партія, якою зараз є «Батьківщина» із президентом Порошенком. Тоді вирішать, збереже Пустовіт свою посаду чи ні», - пояснює експерт.

На думку Олександра Новосада, при виборі можливого кандидата в першу чергу звернуть увагу на колишній представників «Нашої України» в області, зокрема і Бондаря. «Можуть запропонувати Миколі Романюку, але не знаю, чи погодиться він піти із мерського крісла, адже виборна посада надійніша», - відзначає Новосад.

Депутат міськради Богдан Шиба, якого Михайло Шелеп назвав один із можливих претендентів, відзначає: «все залежить тільки від президента, в нього запитайте».

Він нагадує, що після інавгурації президента всі голови ОДА зобов’язані подати заяви про відставку, а остаточне рішення щодо призначення залежить лише від Петра Порошенка.

Керівник луцького осередку ВО «Батьківщина»,секретар Луцької міськради Сергій Григоренко каже, що можливі два варіанти розвитку подій. Перший - Порошенко і Юлія Тимошенко домовляться про співпрацю. В такому разі відставки Пустовіта не буде. Тим більше, каже політик, ситуація в області спокійна, а в столиці претензій до губернатора не мають.

Але, додає Григоренко, існує другий варіант, коли Пустовіта звільнять, а на його місце призначать когось з передвиборчого штабу Порошенка. З можливих кандидатів він назвав Володимира Гунчика та Володимира Бондаря.

Не виключає політик, що крісло губернатора можуть запропонувати міському голові Луцька Миколі Романюку. Мовляв, у того є досвід роботи на посаді голови ОДА, та й з Володимиром Гунчиком мер знайомий дуже давно.

Заступник голови обласного осередку «УДАРу» Ігор Алєксєєв вважає, що губернатор скоріше за все поміняють. На його думку, логічним було б призначення Гунчика, але, зауважує, в політиці можна очікувати чого завгодно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевно знущаєтесь- Шибу,місто було в шоці від його діяльності в місті , а тепер голова! Треба зовсім бути безголовим , щоб таких призначати!
Відповісти
Якщо буде Шиба - то буде не новий Майдан, буде термоядерна війна.
Відповісти
Порошенко повинен призначити губернатором нову людину-профі,а не тасувати стару колоду:шиба,бондар,пустовіт,романюк-вже себе проявили,досить!
Відповісти
а Шумський?
Відповісти
а шумський на свому місті виконує роботу на люкс і хай працює !!!
Відповісти
Климчука
Відповісти
йо......ть отото кандидати не приведи господи!!!!!!!!!
Відповісти
БАГАТО ХТО НЕ ГОЛОСУВАВ ЗА ПОРОШЕНКА ІЗ-ЗІ ОДНОГО: ВВАЖАЛИ, ЩО ВІН ПРИЗНАЧИТЬ В.БОНДАРЯ НА ПОСАДУ ГУБЕРНАТОРА. Якщо це так, велика помилка його буде у доборі кадрів Волинської області.
Відповісти
Пурга якась. Нема у Бондаря такого негативу
Відповісти
Шибу КАТЕГОРИЧНО НІ!
Відповісти
А мені воно нашо? Я олігарх в повному смислі слова, грошей в мене як в Луцьку сміття, і мозги забивати політикою, бюджетом і т.п. не збираюсь... І монастир в мене приватний в Ратневі є, і церква, де душеньку мою за мене відмолять, от тільки порядку в селі малувато - ні дороги, ні освітлення, ні опалення - але то не моє!
Відповісти
Найкращим губернатором був Клімчук, але його не призначать, бо він був від регіонів, які зараз всі вороги народу, хоча він найьільше для людей зробив.
Романюк найоптимальніший вибір. Його люди люблять, він поміркований, хороший господар та сильний менеджер.
Бондар цей вибір люди заплюють разом з Пошенком.
Гунчик нормальний вибір. Свіжа людина, не заплямована нічим, толковий керівник. Інші вже накерували.
Відповісти
Ти щось пив???Чи від "балди" "політолог" писав про Клімчука та Романюка-їх в тюрму!!!Менеджерів та господарів знайшли мені)))
Менеджерів он треба в торгові представництва,а господарів у ЖЕК, ферми і таке інше..., цирк!
Відповісти
який романюк ???? Та Шиба хоч відверто революцію підтримав і має тверду позицію, а не сквери забудовує. Романюка за відкати взагалі на нари !
Відповісти
Шиба, Бондар ні однозначно. Люди волині Порошенка після цього не поважатимуть. Ці вже себе показали. Волиняни з них хто сміється, хто ненавидить. Це господарники страшні хабарники.
Відповісти
Клімчук дядько хазяйський, і "табличку множення" і "табличку ділення" знає добре. Догодить любому президенту і "заткне рота" любому, хто проти нього скаже.
Разом з тим я категорично проти Бондаря- порожні балачки, Шиби- не забуду аварію з чотирма смертями, Гунчика- з заводом не справився,то область дамо?!, Пустовіта- не знаю, то й не кажу.
Відповісти
Ви що про того гунчика знаєте??? запитайте в людей хто працював з ним

Полішук, який накерував автозаводом таке саме і з містом буде!!!
Відповісти
Яка свита такий ікороль http://ukurier.gov.ua/uk/articles/diyalnist-kolishnogo-rektora-zavdala-miljonnih-zbi/
Відповісти
гунчик толковий керивник ви що хвори автозаводом так накерував що люди клянуть пив року без зарплати романюк сильний менеджер вид цього кони смиються що губер що мер в 18 год вже дома в кабинети темно перевирте роботяга
Відповісти
Яка жопа з вибором. Хай керує Пустовіт,всі інші вже докерувалися. Да й Борис з колінами трохи перегнув. З тих колін і почалось по Україні. а там ще стара Фаріон 5 копійок про 5 років за помилки в реченнях.Ось і маємо Донбас, Крим.Поставить Президент якогось Музичко як(наприклад), і хана Волині. А з нею і Україні.
Відповісти
Сходи на його підприємство де люди вже 3 місяці зарплати не получають. Їх спитайся який він керівник
Відповісти
А чому б не поставити людину не з Волині? Класного менеджера з іншої області. Навіщо тих всі, що тут названі знову до влади пускати?
Відповісти
Бля, гидко читати - ГУБЕРНАТОРОМ!!!! Схаменіться! На сході проливається кров наших хлопців, а ви усе про російських посадовців пишете!!!
Відповісти
В США теж губернатор
Відповісти
От вам і «перезавантаження” влади!
Круговорот лайна продовжується...одне лайно залягло на дно,інше старе лайно вспливає...
Усім вище згаданим кандедатурам не ротації,а люстрації давно пора робити!
Відповісти
Дайте Пустовіту попрацювати, хай розкриє свої професійні здібності. Дай Бог і область розвиватися почне.
Відповісти
Дайте Пустовіту попрацювати, хай розкриє свої професійні здібності. Дай Бог і область розвиватися почне.
Відповісти
Пустовіт це бют. Бют це не Порошенко. Треба Порошенку, щоб бют рулив з тимошенко на Волині, хай лишає. Хоче змін, хай міняє. Пустовіт навіть Вітра з Гузьом слухається, про що далі говорити. Це не кандидат на губернатора у час такий складний.
Відповісти
Як це нема жодних претензій до Пустовіта? У нормальних роках за американською звичкою попередні губернатори за перші 100 днів уже звітувались, що зробили доброго. А що зробив цей? Ледве призначив відверто слабеньких заступників, які успішно провалили і посівну, і мобілізацію (ціна питання - 17 трупів), і біженців з Криму, яких перекинули під опіку місцевих волонтерів. Чим він ще займався, хтось пригадає? Якщо не рахувати редакторське вичитування текстів інспекції цін в області. Ага, ще не вилазив з БЮТівського штабу в період виборів. Результат теж відомий. Навіщо такий "боєць" Порошенку, ніяк не втямлю, навіть якщо той сховає портрет Юлі зі стола під подушку, все одно замість роботи ВОНОЮ буде марити.
Відповісти
А сенс роботи хорошої в тому, щоб після 6 сидіти? Посидить так губернатор місяць, другий, замахається. Стане виснаженим, злим і буде тягнути роботу, як відбувальщину. Для чого? Треба ефективно працювати і добре відпочивати.
Відповісти
Пустовіт не крила ще через трохи розкриє, а ланцюги і наручники бютівські на всіх насуне. Він і сам прекрасно розуміє, що губернатор він тимчасовий, а бют це на довго. Так і працює на бют 85 відсотків часу, а на адміністрацію і народ 15 правою ногою, правим мізинцем. Порошенко його поміняє, він же не хрче, щоб його скоро поміняли.
Відповісти
А фраза про Пустовіта, що він Воною марить класна. Так воно і є.
Відповісти
А може вже обирати керівника області?
Відповісти
а я думаю, що буде гунчик
Відповісти
Пустовіт не встиг себе проявити як спеціаліст, дайте людині попрацювати..
Відповісти
Шиба? Це вибір політолога? експерта? М-м-м да... Даремно Шелеп поголився... Тут нічого сказати... А буде або Гунчик, або варяг... Пустовіт - тимчасовий король та й голий.
Відповісти
від вищеперахованих прізвищ підтошнює, за 23 роки незалежності вони "накерувались", а гунчик - та про нього як він автозаводом керував доброго слова від людей не почуєш, а його в губернатори. Голос віддала за ПОРОШЕНКА - закривши очі на те, що гунчик його представник на Волині.
Відповісти
Цікаво, звідки так звані "політологи" приплели сюди Шибу? Бездарна людина, яка знищила лізингом ЛПЕ і брала під високі відсотки кредити на ремонт димоходів і дахів. Якби Шибу посадили в це крісло, то навіть жаби сміялись би. Хоча в нашій державі усе може бути.
Відповісти
Шелеп не сміши, який Шиба...Думаю, що у Порошенка вистачить розуму не призначати цього одіозного політика.
Відповісти
Я хочу бути губернатором, Пєтя, я тільки Рошенівські шоколадки їм!!!
Відповісти
Люди добрі, який Гунчик. Хочете сидіти без зарплати по пів року і нікому не можна пожалітися. Прокуратура нічого не робить, а спілка праці прямо сміється в лице, то нехай буде Гунчик. А автозавод можна віднести мабуть до часів 18 смтоліття. Скрізь підприємства проводять оптимізацію виробництва, а на автозаводі на одноо підлелого 3 керівники. Який завод прокормить їх всіх. І так само буде в області. Візьме всіх "шістьорок" собі, які не будуть нічоо робити для народу, але будуть отримувати великі зарплати, що нормальній людині не заробити за рік.
Відповісти
Такі всі гнилі та тупі кандидати. Коли вже нашому краю пощастить з керівником.
Відповісти
Поставте на губернатора Бабія Олександра Ярославовича, а першим заступником його нинішнього заступника Бінеру Анатолія Яковича
Відповісти
Пустовіт нічого за цей час не зробив. Тільки наради збирає і включає балтавню. Зараз не час балтати безкінечно, зараз робити треба. А він робити не привик, то побалтає, то покатається. Хоч би Порошенко його поміняв. Він в роботі адміністрації взагалі не шарить. Він такі команди дає, які сам не розуміє. В бюті його місце, далі горло дерти і юльці поклони бити. Він же сам навіть рішення приняти не може. Ним бют керує, як хоче. Це хіба демократія? Скинули регіони, а самі тепер ще гірше себе ведуть. Посади в адміністрації продають, своїх насаджують під виглядом люстрації. Бют на мило на Волині. Порошенко, поміняй цього Пустовіта юлькіного підкаблучника. Коли вже безлад в цій країні закінчиться? То регіони анархію робили, то бют. Скоро люди роти порозкривають. Що це за дерибан посад в області робиться?
Відповісти
Останні новини
Хто може стати новим губернатором Волині
03 червень, 2014, 10:55