Повідомили, скільки бійців 51-ої бригади залишилися воювати з терористами

Повідомили, скільки бійців 51-ої бригади залишилися воювати з терористами
В зоні антитерористичної операції залишилося 366 бійців 51-ої механізованої бригади.

Про це йшлося 1 червня під час візиту народного депутата України від ВО "Свобода" Євгена Мельника на полігон "Широкий Лан" у Миколаївській області, де базується військове з'єднання, - повідомили у партійній прес-службі.

Разом з заступником голови Волинської ОДА свободівцем Миколою Собуцьким бійцям передали 16 тонн продуктів, зібраних фермерами Волині.

Євген Мельник поспілкувався не лише з командуванням бригади, але й вислухав проблеми мобілізованих з вуст самих бійців та ознайомився з їхнім побутом.

Після передислокації облаштування побуту військовослужбовців ще триває. Найбільше скарг надходить на відсутність достатньої кількості ємностей під питну воду, на військову форму, яка на багатьох зносилася до непридатного стану, на відсутність постільної білизни та предметів особистої гігієни.

Важливими для мобілізованих у 51-ій ОМБ є проблеми з відсутністю засобів захисту та спецзасобів як тепловізори та прилади нічного бачення. Нарікають бійці і на невміння командирів давати тактичні накази; на відсутність бойової підготовки на рівненському полігоні; на постійний обман з боку командирів щодо місця передислокації.

Актуальним для бійців бригади залишається питання демобілізації, адже більшість з них свої 45 днів уже відслужила та надання їм короткострокових відпусток.

Чимало військовослужбовців пропонували аби в разі доведення факту ухиляння чи переховування від військової служби, таким громадянам держава блокувала фінансові активи та обмежувала громадські права, навіть вилучаючи паспорт.

Проблеми у 51-ій бригаді пов’язані ще й з тим, що розвалена система підготовки військових фахівців. Молодші лейтенанти (ті, хто закінчив військову кафедру) не готові до служби у «польових умовах». Є надія на ротацію з числа батальйону територіальної оборони, кілька сотень бійців якого починають навчання у Володимир-Волинському і готові йти заміняти хлопців з 51-ої ОМБ.

Зараз у бригаді працює спеціальна комісія, котра вивчає особові справи мобілізованих, проводить медогляди та в перспективі має провести розслідування обставин призову хлопців, які є хворими чи мають інші підстави, через які вони не підлягали мобілізації, і такі бійці будуть демобілізовані.

Та не зважаючи на всі негаразди 366 бійців з 51-ої ОМБ добровільно вирішили лишитися або на блокпостах у Донецькій області, або були прикомандировані до інших бригад і несуть службу у «гарячих точках» Донбасу.

За підсумками поїздки, Євген Мельник донесе до керівництва Міністерства оборони проблеми, що потребують негайного вирішення та скерує ряд депутатських звернень до різних відомств в тому числі банків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, скільки бійців 51-ої бригади залишилися воювати з терористами
03 червень, 2014, 10:05