На Волині шахтарі збираються страйкувати

На Волині шахтарі збираються страйкувати
Працівникам Нововолинської філії ТзОВ «Луганськшахтобуд» грудня по березень держава заборгувала 3 млн 854 тис. гривень зарплати.

Більше того, значна частина працівників – а їх там 380 – вибрала ліміт безоплатних відпусток, пише Волинь-нова за 14 квітня.

У четвер делегація гірників прийшла в кабінет нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова зі словами відчаю, мовляв, наближається велике свято, а шахтопрохідники не можуть принести зарплати у сім’ї.

Сапожніков пообіцяв у терміновому порядку донести цю інформацію до керівництва області і спільно думати, як діяти.

Тим часом голова профкому філії ТзОВ «Луганськшахтобуд» Сергій Комаров сказав, що вони вже вичерпали всі можливі дипломатичні методи щодо «вибивання» зарплати. Офіційні листи надіслали керівникам держави та області.

Тому, як підкреслив профспілковий лідер, якщо найближчими днями гроші не надійдуть, шахтарі скликатимуть збори трудового колективу й прийматимуть рішення про наміри розпочати страйк.

13 квітня вранці голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов сказав, що по десятій шахті зберігається невизначена ситуація. Кошти для її працівників не надійшли і швидше за все до свят їх не буде.

Працівники нововолинської філії ТзОВ «Луганськшахтобуд» є головним субпідрядником, який проводить підземні роботи. Тому без них шахта аж ніяк не буде введена в експлуатацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А до нас це не має ніякого відношення! Замовлення на будівництво шахти державний з міністерства, так - на території Волинської області, але борги не обласні, а державні, так що до Києва їдьте страйкувати!
Відповісти
Ще трошки і слідом за шахтобудівельниками підуть енергетики. ТзОВ "Луганськшахтострой" заборгувало за електроенергію більше 9 млн.грн. !!! треба додати ще водоканали міст обласного підпорядкування. Все разом більше 23 млн.грн. спонсорської допомоги і безкоштовного кредиту...
Відповісти
Башкаленко,дай коментар!
Відповісти
Останні новини
На Волині шахтарі збираються страйкувати
15 квітень, 2012, 14:09