«Волинь» у Львові програла «Карпатам»

«Волинь» у Львові програла «Карпатам»
У рамках 27-го туру Прем’єр-ліги «Карпати» в другий день Великодніх свят на полі стадіону «Україна» з мінімальним рахунком 1:0 обіграли луцьку «Волинь».

Західноукраїнське дербі двох свіжоспечених півфіналістів Кубка України мало розставити усі крапки над «i» для львівської команди у боротьбі за рятівне, чотирнадцяте, місце, особливо враховуючи непростий календар «Карпат».

Будь-який результат, окрім як перемога, господарів не влаштовувала, утім це не посприяло заповненню «України» й три автобуси вболівальників з Луцька дивилися й чулися на стадіоні дуже й дуже видовищно, - пише сайт ФК «Волинь».

«Карпати» оптимістично зіграли попередній поєдинок – нехай і в рамках Кубка України, але таки перемогли на рідному стадіоні, відшукавши ключі до «Чорноморця». На «Україну» галичани повернулися буцімто через в’язкість поля та необхідність його підготовки до Євро, але подейкували – через фартовість та ауру старої арени.

Анатолій Демяненко не здивував складом – це були ті самі хлопці, які провели без поразок три останні матч. Окрім, хіба, повернення Яна Масло у центр захисту. Тому атаці «Карпат» протистояв дует Шиков – Масло. А через травму Пилипчука у кубковій грі з «Арсеналом» в основі зі стартових хвилин на лівому фланзі півзахисту грав Олег Герасимюк.

Команди не поспіхом почали матч, що, звісно, влаштовувало гостей, які, як і в грі із «канонірами», вичікували свого шансу в контратаці.

Але перший момент створили таки господарі – Худоб’як протягнув м’яч по діагоналі й накинув у центр штрафного на Ксьонза. Той розвернувся і завдав удару, але Шеліхов загрозу відвів. За мить Авелар обікрав двох оборонців лучан й пробив із 23 метрів – трохи лівіше лівої стійки. «Волинь» відповіла кількома вертикальними пасами на хід Майкону і його ж виходом на ворота під гострим кутом. Але права нога у лідера бомбардирської гонки чемпіонату «неробоча», м’яч у нього звалився з ноги й момент бразилець прогавив.

Двічі лучан рятував від голу у ці хвилини їхній капітан Сергій Сімінін, який переривав у підкатах атаки господарів. Він же, а також Олександр Насонов тричі дуже небезпечно прострілювали у центр штрафного майданчика, але мети їхні передачі не досягли. У такий спосіб гості перевели гру подалі від власних воріт. Відсутність реальних загострень в атаці – навіювала спогади про два попередні матчі лучан, коли вони отримувала гострі напутні слова від тренера у перерві.

І таки подіяло! Вже на третій хвилині другого тайму Майкон зачепився за м’яч після виносу оборонцями, відтягнув двох захисників і віддав на Савича, але тому завадив вдарити Балажіц. На 51-й хвилині Майкон виграв верхову дуель у захисників й елегантно скидав на удар Герасимюку, та Олег «розрядив гармату» у кількох сантиметрах вище поперечини. А шкода…

Територіальною ініціативою заволоділи лучани, але відразу заледве не пропустили внаслідок позиційної помилки Масла й Шикова – вони не порозумілися, кому грати у верховій дуелі з Гладким й нападник пробивав головою безперешкодно, але повз ворота. Іншого рішення, окрім як рватися вперед, у «Карпат» не було й вони притиснули лучан до власних воріт. Особливо запам’ятався «сейв» Шеліхова після удару Лукаса в дальню «шістку». Але «Карпати» таки забили. Після серії рикошетів м’яч потрапив до Гладкого, який шансів Денису не залишив.

Майже відразу лучани створили шанс, аби відігратися. Шарпар протягнув м’яча в штрафний майданчик, фінтами розкидав візаві і відпасував Герасимюку. Той посадив захисника на «п’яту точку», бив під поперечину, але в останній момент Олегу завадив захисник, й м’яч після рикошету пішов на кутовий.

Наприкінці гри Анатолій Демяненко пішов «ва-банк», випустивши замість Насонова і Ізворану Пищура та Шумахера. На полі у «хрестоносців» грали відразу четверо номінальних нападників, адже ще раніше Савича замінив Павлов. Лучани побігли вперед і кілька разів тільки на межі самовідданості Сімінін та Масло зупиняли господарів, а Шеліхов парирував удар зі штрафного у виконанні Лукаса. «Волинь» обклала штрафний майданчик господарів, але до реальних моментів справа не дійшла. Більше того, Лукас вибачив «Волинь», коли не забив з лінії воротарського.

Отож, 1:0, «Волинь» не виграла чергове західноукраїнське дербі…

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тупІ волиняки
Відповісти
а ти розумний дуже ? козел

Волинь просто врятувала Карпати від вильоту :), в цьому сезоні двом командам завдання не вилетіти з вишки, а в наступному будуть давати жару )
Відповісти
Останні новини
«Волинь» у Львові програла «Карпатам»
16 квітень, 2012, 21:22