Новостворений спецпідрозділ міліції очолить десантник

Спецпідрозділ УМВС у Волинській області «Світязь» очолить 27-річний десантник Олександр Фацевич.

«Світязь» планують зробити аналогом «Беркуту», - йдеться в повідомленні прес-служби «Самооборони Майдану».

Олександр Фацевич служив понад 9 років у лавах Збройних сил України, навчав бійців «Самооборони Майдану» Волині і готовий їхати на Схід, аби захищати свою Батьківщину.


Чоловік розповідає, що з 9 років трохи більше чотирьох навчався в Одеському інституті сухопутних військ (Військова академія міста Одеса, – ред.) на факультеті аеромобільних військ (факультет високомобільних десантних військ та розвідки, – ред.). Пізніше служив у 79-й окремій аеромобільній бригаді в місті Миколаєві на посаді командира взводу.

«Прослужив там 5 років, в мене закінчився контракт, і я пішов з військової частини. А після цього упродовж двох років працював у військовому ліцеї», - каже Олександр Фацевич.

Мама новоспеченого силовика - росіянка, тато – з Луцька. Батьки переїхали до Луцька з Росії у 1998 році. Сам Олександр розмовляє українською і російською, але рідна мова – російська. Одружений, має 5-річну доньку.

«Це буде рота особливого призначення МВС України. Поки перше завдання – набрати команду. Ми набираємо поки непідготовлених добровольців, а заступників буду набирати тих, які мають досвід роботи в МВС. Також будуть інструктори, які будуть готувати наших бійців і сам буду разом з ними вчитися, адже у мене воєнна підготовка. Я думаю, що ця загальна підготовка нічим не відрізнятиметься від тієї підготовки, яка мені потрібна на першому етапі», - розповідає про плани Фацевич.

Щодо участі у Майдані, то каже, що участі не брав. «Але коли вже почали вбивати мирних жителів, коли наша верхівка втекла і почали показувати, як вони жили… Той хто не бачить, не знає, може казати, що всі політики крадуть, що вони такі, як і всі. Але коли я побачив, як вони насправді жили, в мене конкретно змінилося ставлення до цього всього. Я почав до влади ставитися дуже негативно. Але Майдан дав результат. Зараз, порівняно з іншими областями у нас є зміни. Зараз почали менше красти. Чиновники – бояться, на митниці – бояться. В принципі, Майдан повернув нас у кращий бік», - переконаний новопризначений керівник.

Підбиратиме бійців у новостворений спецпідрозділ його очільник. Основний критерій, каже - серйозна фізична підготовка. «Коли боєць прийде в табір, то там буде основна підготовка. Можемо брати людей, які не проходили службу в армії або МВС. Але критерій фізичної підготовки має бути. Бо, коли ми прийдемо туди, то не буде багато часу займатися з ними. Базові навики в плані бойової підготовки, в плані витривалості повинні бути. Бо зрозумійте, що зарядки, кроси ніхто не відміняв. Це – перший критерій», - пояснює міліціонер.

Важливим аспектом є також служба в армії, хоча вона не є обов'язковою.

«Головний критерій – патріотизм. Думаю, що той, хто не патріот, не може працювати у такому спецпідрозділі. У людини повинна бути якась мотивація. Я буду запитувати: для чого людина йде? Заради грошей? – Багато не заробиш. Заради авторитету? – Так його поки немає, як раніше було. Підрозділ буде виконувати різні завдання, і може й буде відправлятися у відрядження. Відповідно, як він буде воювати, якщо він не патріот? Патріот це не той, хто б’є себе в груди і кричить, що він патріот, а той, хто показує це справами. Якщо він буде порядний, виконуватиме завдання і постійно вдосконалюватиме свої фахові навички, це буде патріот. Відповідно під час співбесіди мене буде цікавити ставлення кандидатів до держави, народу, до служби в МВС», - розповідає далі десантник.

Рідний брат Олександра Фацевича служить у 51-й бригаді і входить до сотні тих, хто лишився в гарячих точках на Сході. Сам майбутній керівник «Світязя» каже, що готовий їхати воювати на Схід.

«Коли прийшов у кадровий відділ УМВС, перше, що запитав, чи відправляють на схід», - заявив він.

Тож, набір добровольців до спецпідрозділу УМВС у Волинській області «Світязь» продовжується. Записатися або дізнатися деталі можна за телефонами: (067) 110-05-77 або (050) 339-77-33 або адресою: м. Луцьк, просп.Перемоги, 14, 2-й поверх.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Особливий сміх викликала фраза про те, що меньше стали красти чиновники та митники. Якщо людина планує очолити спецпідрозділ, але вірить у казки і не орієнтується у оперативній обстановці, тоді така й доля його чекає. Фук.
Відповісти
Так возглавь ты
Відповісти
через ментовку набирають гарматне м"ясо на схід.і доволі це рекламують замилюючи людям очі мальовничим світязем.люди че розвод
Відповісти
Останні новини
Новостворений спецпідрозділ міліції очолить десантник
18 червень, 2014, 11:23