Луцька мерія хоче продати свою частину готелю «Україна»

Луцька мерія хоче продати свою частину готелю «Україна»
Луцька міська рада планує продати власні акції приватного акціонерного товариства «Готель Україна».

Відповідний проект рішення міськради оприлюднений на офіційному сайті мерії.

Частка власності міськради готелі - 6,94% акцій. Їх і хочуть продати , як йдеться у документі, «з метою отримання надходжень до бюджету від майна, що знаходиться в комунальній власності міста та не є прибутковим».

«Погодити продаж пакету акцій приватного акціонерного товариства «Готель Україна» у кількості 303273 штук, що складає 6,94% статутного капіталу емітента», - йдеться у проекті рішення. Вартість пакету акцій має затвердити виконавчий комітет міськради після експертної оцінки.

Навіщо воно нам?

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Яковлев пояснив, що у власності цих акцій немає ніякої економічної доцільності. Крім того, при такому обсязі акцій Луцька міська рада не має впливу при винесенні господарських рішень.

Згідно з інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, 86,04 % акцій готелю «Україна» належать ТзОВ «АЛФ Капітал» (інформація на 2011 рік). Як відомо, власником цієї компанії є підприємець Вячеслав Алфьоров. Решту акцій (пакетами від 0,00087% до 1,5%) мають ще 13 осіб.

Відповідно до звітів за 2007-2010 роки дивіденди акціонерам не виплачувалися. Причини – «збиткова діяльність у 2006 році та відсутність відповідного рішення загальних зборів товариства».

Кривицький лишив 10%

«Коли створювалося товариство, то частка Луцької міської ради була 10%. Тобто це така частка, яка на сьогодні не може впливати на господарську діяльність підприємства. Інколи були збитки, але коли були прибутки, то зборами приймалося рішення про направлення коштів на збільшення статутного фонду: придбання основних засобів і таке інше», - пояснює Тарас Яковлев.

Крім того, зі слів чиновника частка акцій Луцької міської ради постійно зменшувалася, адже проводилася емісія (додатковий випуск) акцій.

Радник луцького міського голови Антон Кривицький, який на час створення ПАТ «Готель Україна», був міським головою, розповів, що свого часу міська рада володіла повністю готелем. Однак згодом акції перепродали трудовому колективу, а міська рада після розакціонування залишила собі лише частку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це світова практика. Те, що не приносить прибутку мусить бути продане чи знищене. Лучанам профіту від 6% акцій міської ради точно не було. Думаю більшість навіть не знали про це.
Відповісти
Дорвався Кравчук до влани,-дерибан іде на повну. Йому до пенсії небагато залишилось, ось і поспішає заробити на безбідний відпочинок!
Відповісти
Останні новини
Луцька мерія хоче продати свою частину готелю «Україна»
18 квітень, 2012, 14:38