Янукович отримав за свої книги учетверо більше, ніж Стівен Кінг

Янукович отримав за свої книги учетверо більше, ніж Стівен Кінг
У донецькому видавництві «Друкарня «Новий світ» пояснили, за що саме заплатили Президенту Вікторові Януковичу гонорар на суму 16,4 мільйона гривень.

Про це пишуть Подробности з посиланням на «Газета.ua».

«Так, ми викупили авторські права у пана Януковича і заплатили такий гонорар, – розповів заступник директора із зовнішньоекономічної діяльності «Друкарні «Новий світ» Едуард Вакуленко. – Йдеться про 4 написані книги. Видавництво викупило права і на майбутні його роботи. Багато їх буде і чи будуть взагалі, ми не знаємо. Але його спогади, які можуть з'явитися, становлять великий комерційний інтерес».

Нагадаємо, згідно з оприлюдненою главою держави декларацією про майно, доходи й витрати, у 2011 році ТОВ «Друкарня «Новий світ» виплатило президентові авторську винагороду в сумі 16,4 мільйона гривень за передані цьому видавництву майнові права на 4 книги Януковича, видані в 2005-2010 роках.

Це – книги «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок», «... І рік при владі. Від кризи – до економічного росту», «Подолати шлях», «Як Україні жити далі».
Крім того, «Друкарня «Новий світ» замовляла друк в Австрії книги Opportunity Ukraine, за яку його потім звинуватили у плагіаті.

За словами ж експертів, сума гонорару, оприлюднена в декларації Януковича, свідчить про те, що її укладачі не мають поняття про книжковий ринок в Україні.

«Нібито похвальний задум задекларувати хоча б частину своїх доходів і почати легалізацію капіталу ще раз довів, наскільки непрофесійна наша влада», – вважає письменниця Оксана Забужко.

«Вписали в декларацію цифри, які свідчать, що вони не мають ніякого поняття про книжковий ринок в Україні. Не знають, що таке аванс, роялті (винагорода письменнику за користування авторським правом на літературні твори), що двохмільйонних авансів у доларах на планеті Земля не отримує ніхто. Стівен Кінг отримує 500 000 доларів. Авансів за ненаписані твори на українському книжковому ринку взагалі немає», – розповіла письменниця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Янукович отримав за свої книги учетверо більше, ніж Стівен Кінг
18 квітень, 2012, 15:13