Ліки за рік подорожчали на 17%

Ліки за рік подорожчали на 17%
Медпрепарати за минулий рік подорожчали в Україні на 17%.

Про це заявив голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов, пише ТСН.

«Якщо порівняти роботу фармацевтичної галузі в 2011 та 2010 роках, то можна констатувати факт, що фармацевтичний ринок в Україні, тобто кількість реалізованих упаковок в аптечних лікувальних установах, практично не змінився, він залишився на рівні 2010 року. Але в грошовому вираженні ринок змінився досить значно. У 2011 році було реалізовано лікарських препаратів на суму 23 мільярди гривень. Тобто ринок виріс в порівнянні з 2010 роком на 17%», – сказав він.

За його словами, це тягне за собою закономірне питання, чому при відсутності коливання курсу гривні і стабільної економічної ситуації ліки в Україні подорожчали на 17%.

«Проаналізувавши ситуацію на європейських ринках, ми з'ясували, що багато фармацевтичних компаній витрачають величезні бюджети на просування своєї лікарської продукції на ринку України. Кожен лікарський препарат має свою назву, запатентований, і фармацевтична компанія наймає величезні армії медичних представників, які йдуть до лікаря і переконують, що потрібно призначати саме цей препарат, що лікар і робить», – зазначив Соловйов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ліки за рік подорожчали на 17%
18 квітень, 2012, 15:51