На Волині до війська підуть 545 юнаків

На Волині до війська підуть 545 юнаків
Розпочався черговий призов на строкову військову службу до Збройних сил України, який триватиме до 31 травня. З Волині до військових формувань буде відправлено 545 призовників.

Про це йдеться у повідомленні Волинської ОДТРК.

Лише трохи більше 10% юнаків, які проходять призовну комісію, йдуть до армії, а решта – користується відстрочками.

За даними обласної призовної комісії майже 50% обмежено в проходженні військової служби за станом здоров’я, яке гіршає із кожним роком. Медичні комісії найчастіше виявляють у призовників захворювання серцево-судинної системи та опорно-рухового апарата.

Цьогорічний весняний призов в армію змусив похвилюватися, особливо батьків випускників шкіл: чи не потраплять їхні діти замість вузу до військових формувань. І все через те, що у зв’язку з проведенням в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012 заняття в школах цього року закінчуються на місяць раніше – у травні, а не червні.

У Міністерстві оборони України заспокоюють: випускники можуть спокійно вступати, і армія їх зачекає, принаймні, до осені 2012.

Обласний військовий комісар Віталій Чурай каже, що комісія працювала у посиленому режимі лише через зменшення терміну весняного призову. Проблем із відбором кандидатів на строкову службу не було.

18 квітня до лав Збройних сил України відбуло 65 волинян. Вони будуть служити в елітних підрозділах — Президентському полку України, аеромобільних і десантних військах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: призов-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині до війська підуть 545 юнаків
18 квітень, 2012, 16:38