Випускний у Волинській богословській академії. ФОТО. ВІДЕО

Випускний у  Волинській богословській академії. ФОТО. ВІДЕО
У Волинській православній богословській академії (ВПБА) відбувся двадцятий випуск бакалаврів богослів’я та другий – магістрів.

Урочисте дійство відбулося 19 червня, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

З цієї нагоди у кафедральному соборі Святої Трійці відправили Божественну Літургію та подячний молебень, а в нижньому Свято-Преображенському храмі відбулась урочиста частина.

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з ним служили: вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, викладачі та студенти у священичому сані.

Правлячий архієрей вручив дипломи 23-м бакалаврам, 31-му магістрові богослів’я та 8-м випускницям регентського відділення.

Отець ректор відзначив, що випускники духовної школи, взявши на себе випробування, пройшли його гідно. До випускників ще звернулись: колишній ректор Волинської тоді ще семінарії протоієрей Сергій Мельничук-Мартинюк, один із перших випускників (1995 року) клірик собору протодиякон Ярослав Місюк. Від вихованців духовної школи слова вдячності виголосили старости курсів.

Митрополит же побажав не просто пам’ятати про цей день, а щоб він став «днем позитивних, амбіційних планів та завдань». А наголошуючи на тому, що випускникам є чим пишатись, бо закінчили достойний навчальний заклад, сказав: «Достойно тут бути й докторантурі!.. Але на все свій час».

Закінчилась урочиста частина концертом двох академічних хорів: жіночого (керівник Валентина Нідзельська) та чоловічого (керівник Василь Кравчук).





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Випускний у Волинській богословській академії. ФОТО. ВІДЕО
20 червень, 2014, 13:23