Луцький вокзал відремонтують до жовтня

Луцький вокзал відремонтують до жовтня
Реконструкцію луцького залізничного вокзалу планують завершити цьогоріч восени.

Хід робіт на залізничному вокзалі обласного центру Волині обговорили 19 квітня.

Цього дня об’єкт відвідав начальник «Львівської залізниці» Богдан Піх, зустрівшись з луцьким мером Миколою Романюком і головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком.

Нагадаємо, що «Львівська залізниця» передбачила 16 мільйонів гривень на цей об’єкт, 6 мільйонів уже освоєно. Також передбачено 4 мільйони гривень з міського та обласного бюджетів на благоустрій Привокзальної площі.

Богдан Піх розповів, що пропускна здатність вокзалу зросте в рази.

«На Волині система залізничних перевезень майже не зміниться, щоправда тепер потяги, які не обслуговуватимуть достатньої кількості пасажирів, зніматимуться через їх нерентабельність. Об’єкт планується завершити на початку жовтня, щоправда саме приміщення вокзалу повинно бути здано ще влітку», – розповів він.

За словами міського голови Луцька, проект благоустрою території біля вокзалу ще на стадії погодження. Роботи ж з благоустрою Привокзальної площі розпочнуться на наступному тижні. Планується покласти новий асфальт, бруківку, встановити світильники та лавки, провести нові комунікації та відрегулювати транспортну систему.

«Зупинок в роботі не було. Багато часу було витрачено на укріплення фундаменту, адже попередній не був розрахований на таку велику споруду. Восени будуть завершені усі роботи. Це буде прекрасне місце – вокзал мусить бути таким, адже це обличчя Луцька», – розповів Романюк журналістам.

Також на прохання залізничників Микола Романюк урочисто вручив Богдану Піху рішення міської ради від 28 березня «Про прийняття у міську комунальну власність будинку товарної експертизи на вул. Стрілецька, 39 та відомчих будинків на вул. Карпенка-Карого, 2, 4, 6».

Нагадаємо, ВолиньPost раніше писав про те Яким буде залізничний вокзал Луцька?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завжди, коли бачу цей мікрофон (місто) робиться смішно - напевно чиясь бабуся звязала - мохнатенький, тепленький :-))
Відповісти
А навіси над плятформами для нас так і не зроблят?

Як і схід з моста на Конякіна (

Зате на 16 мильонів накуплят втридорога лайна на интерєри,
а табло велике елєктронне зроблят? Сумнительно.
Відповісти
А для кого? Поїздів усе менше й менше. Про що той Львів думає?
Відповісти
заторможені волиняки!!! надумались тіпа шо зробити,коли в інших в областя ше років 10 тому робили реконструкції!доречі сходи на міст як були галімі та іє досі!хто поламається першим називається!!!
Відповісти