«Правий сектор» порушує закон, прикриваючись революцією, - міліція Волині. ВІДЕО

«Правий сектор» порушує закон, прикриваючись революцією, - міліція Волині. ВІДЕО
Дії представників «Правого сектору», які у п’ятницю, 27 червня у приміщенні Управління МВС Волині вимагали звільнення заступників начальника управління, підпадають під кримінальні статті «Хуліганство» та «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу», заявив начальник УМВС Волині Петро Шпига.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Нагадаємо, активісти «Правого сектору» увійшли у приміщення міліції попри бажання правоохоронців. Приміщення обласного управління міліції є режимним об’єктом – нагадують у міліції.

Також міліціонери стверджують, що вимагаючи від заступника начальника управління Михайла Руденка написати рапорт на звільнення, активісти «погрожували фізичною розправою та знищенням будівлі УМВС шляхом її спалювання» (за інформацією репортера ВолиньPost, один з активістів справді заявив черговому міліціонеру, що, якщо той їх не впустить, вони можуть підпалити приміщення). Втім, пізніше Павло Данильчук пообіцяв, що «Правий сектор» фізичну силу не застосовуватиме.

Також активісти написали гасла на дверях приміщення обласного управління ДАІ, чим, яка кажуть в міліції, «пошкодили майно автоінспекції». До того ж вони «погрожували керівнику і вимагали написання рапорту на звільнення».



«Моя позиція – чітка і принципова: за неправомірні дії особи, незалежно від їх політичної чи будь-якої іншої приналежності, відповідатимуть згідно з чинним законодавством, – наголосив начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига. –

«Вважаю, що в час, коли на території держави триває збройне протистояння із зовнішнім ворогом, ці факти є неприпустимими і такими, котрі спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні та сприяють активізації злочинних бандформувань на території області», - додав він.

Шпига заявив: поки на Сході захисники України ризикують життям, ніхто не має «ні морального, ні будь-якого іншого права розпалювати ворожнечу на місцях»

«Наші зусилля повинні бути спрямовані виключно на боротьбу із терористами та врегулювання ситуації на Сході країни», - заявив Шпига.

«Шановні активісти, не порушуйте Закон, прикриваючись революційними процесами, а вступайте до лав Національної гвардії або в спеціальні підрозділи, що формуються при УМВС, і власним прикладом покажіть, що ви – патріоти держави, у якій живете! Пам’ятайте: перед законом усі рівні», - додав начальник волинської міліції.

Водночас нагадаємо, що активісти "Правого сектору" пропонували Михайлові Руденку написавши заяву, їхати разом з ними на Схід в зону АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є велика підозра, що з цими правосєками з часом буде покінчено - хлопці в погонах такого не пробачають і в даному випадку це правильно!
Відповісти
дозволено все! Наша влада...
Відповісти
А дії депутата Володимир-Волинської міської ради Руслана Мороза, коли він вам пане Шпига завадив призначити начальника міліції у княжому місті не підпадають? Ви нуль, а не головний міліціонер Волині!
Відповісти
чи що їхня внутрішня служба робить?чи помінялась вона з часів Гонгадзе?напевно кадри ті вже начальникі самі..
Відповісти
А хто відповість за неправомірні дії пана Руденка???
Відповісти
зрадник......а за нього революційні сили посаду в Київі відстоювали.....
Відповісти
А вони що думали будуть рішульки на Волині рішати, закон один для всіх.
Відповісти
Нарешті Шпига набрався мужності і трошки посварив безпредєл Правосеків!!! Може з нього і міліціонер справжній вийде! Браво!!!
Відповісти
Якщо їх не притягнуть то інші громадяни прийдуть до шпиги за поясненнями) спостерігаємо!
Відповісти
тільки шоб не повилазило!

Відповісти
Останні новини
Audi Driving Experience - у Луцьку*
27 червень, 2014, 19:13
«Правий сектор» порушує закон, прикриваючись революцією, - міліція Волині. ВІДЕО
27 червень, 2014, 18:09