Міліція змінила «покази»: «Правий сектор» не погрожував підпалом управління

Міліція змінила «покази»: «Правий сектор» не погрожував підпалом управління
Із офіційних сайтів МВС та УМВС Волині зникла інформація про те, що активісти «Правого сектору» погрожували спалити приміщення міліцейського облуправління

Про це пише IA ZIK.

Нагадаємо, на Волині активісти «Правого сектору» та Автомайдану після марних кількамісячних звернень до керівництва МВС та міністра Арсена Авакова змінити скандальних заступників начальника УМВС Михайла Руденка, Олександра Никитюка та Володимира Поліщука фактично розпочали бунт.

Кількадесят активістів 27 червня близько 12:00 завітали до Руденка із вимогою піти з посади та залишили йому на столі автомобільну шину.

Після цього близько обіду на офіційних сайтах МВС України та УМВС з’явилося повідомлення із заголовком «Активісти «Правого сектору» погрожували спалити приміщення УМВС Волині».

Мовляв, коли революціонери вимагали відставки скандально відомого заступника начальника УМВС Волині Михайла Руденка, то йому «при цьому погрожували фізичною розправою та знищенням будівлі УМВС шляхом її спалювання». Також у цьому повідомленні оприлюднили відео із камери спостереження, на якому видно, як активісти заходили до приміщення УМВС.

Але вже ввечері 27 червня офіційна позиція силовиків чомусь змінилася. Інформація про погрози з боку активістів «Правого сектору» фізичною розправою та спаленням будівлі волинської міліції зникла з сайтів і МВС України, і обласного УМВС.

А заголовок цього повідомлення змінили на «Активісти «Правого сектору» вимагали змінити окремих керівників УМВС Волині». Також із сайтів чомусь зникло відео, як активісти потрапляли до приміщення.



У міліції, проте, повідомили, що за фактом бунту активістів можуть завести кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу України.

Як відомо, заступники начальника УМВС Волині Михайло Руденко, Олександр Никитюк та Володимир Поліщук – зі «старої гвардії», заслуживши в Луцьку славу «душителів Євромайдану».

Зокрема підлеглі Руденка, який керував слідчим управлінням УМВС, чи не найактивніше в Україні заводили кримінал на євромайданівців.

Лише у грудні справи відкрили на шістьох активістів Богдана Шибу, Майю Москвич, Ігоря Гузя, Миколу Собуцького, Сергія Григоренка та Володимира Бондаря.

Особливого розголосу набрала справа перевернутих портретів Януковича.

Вже після президентських виборів заступник прокурора Волині Геннадій Парфелюк 12 червня заявив, що через кримінальні справи проти євромайданівців покарали рядових слідчих.

Але їхнього керівника Михайло Руденка міністр внутрішніх справ Арсен Аваков чомусь залишив на посаді. Тим часом активісти «Правого сектору» виявили, що Руденко носить годинник ціною від 6 до 12 тисяч євро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
обіжайте міліцію вона за стабільность!їх учили десятками років як що робити..що ви з них хочете..годинник-цінник то копія..що мєнт не може налексусах їздити а прокурори можуть?крадуть всі і будуть красти..їдьте в штати там тож крадуть..змиріться все не вертається..його не було просто 4-5 днів..пішло в відпустку а зараз прийшло..
Відповісти
Нехай данильчук собі на шию повіси
ть ту шину
Відповісти
Одни и те же лица, за что ты ПС не любишь?, наверное сняли тебя за коррупцию и ты здесь слюнишься. Ни чести ни совести, ни понимания сущности, просто быдло которое ничего не делает и только может оскорблять людей и организации. Зайди в штаб правого сектора и в лицо там парням скажи что думаешь, советы, выходы с ситуации, поприсутствуй при том что они делают и только тогда поймешь что эти люди стараются для простых людей, что бы лучше жить было всем нам.
Відповісти
в ментурі завжди знаходять крайніх, а не карають винних, за таким же принципом буде відбуватися і реформування в міліції, якщо воно взагалі буде.Таке враження,що аваков не майданівець, а просто використовував Майдан для своєї кар`єри. Ті, що дорвалися до влади поступово, але впевнено зливають усі можливості, які відкрилися перед нами після перемоги Майдану
Відповісти
в показаніях..знають свою справу..часна клініка а не ментовка..
Відповісти
Напевно Шпигунстві залякали і той задкує.
Відповісти
Шпига проявив свою сутність . Боягуз і ставленик ПС
Відповісти
волиньпост!!!!!!! хватить писати статті для данильчука.............
Відповісти
Шпига - людина ПС
Відповісти
Останні новини
Міліція змінила «покази»: «Правий сектор» не погрожував підпалом управління
28 червень, 2014, 11:44