Порошенко у зверненні нічого не сказав про воєнний стан. ВІДЕО

Порошенко у зверненні нічого не сказав про воєнний стан. ВІДЕО
У зверненні до народу президент України пояснив, чому припинив «перемир’я» з терористами.

Втім, він жодним чином не згадав про введення воєнного стану на Донбасі, хоча появі офіційної заяви президента передувала неофіційна інформація, що Порошенко має намір це зробити.

«Я, як Верховний Головнокомандувач, прийняв рішення не продовжувати режим одностороннього припинення вогню», - заявив Порошенко.

«Унікальний шанс з втілення мирного плану не реалізовано. Так сталося через злочинні дії бойовиків. Вони публічно декларували своє небажання підтримувати мирний план», - наголосив президент.

Порошенко додав, що політичне керівництво сепаратистів продемонструвало небажання і нездатність контролювати дії своїх терористичних підрозділів і банд мародерів.

У зверненні президента був і закид у бік Росії: мовляв, хоч Рада Федерації і скасувала свій раніший дозвіл вводити російські війська в Україну, втім конкретних кроків деескалації ситуації, зокрема щодо контролю кордону, Україна від Росії так і не дочекалася.

«Збройні Сили України, Національна гвардія, інші підрозділі ніколи не дозволять собі застосовувати силу проти мирних людей. Вони ніколи не битимуть по житлових кварталах», - наголосив президент.

Порошенко додав, що не відмовляється від своїх радніших слів, і в разі демонстрації конкретних кроків і бажання до миру з боку бойовиків він готовий повернутися до «режиму припинення вогню». Але тільки тоді, коли усі сторони будуть дотримуватися основних пунктів мирного плану, бойовики звільнять заручників, Росія перекриє кордон для бойовиків і техніки, а ОБСЄ налагодить реальне спостереження за режимом на кордоні.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко у зверненні нічого не сказав про воєнний стан. ВІДЕО
01 липень, 2014, 06:21