Дотиснули поляків: сусіди дозволили провезти бронежилети через кордон

Дотиснули поляків: сусіди дозволили провезти бронежилети через кордон
Польські митники погодилися дати дозвіл на провезення через кордон кевларових касок і форм для бронежилетів, які придбані за гроші волинян для бійців на Сході.

Про це з посиланням на слова підприємця Хасана повідомив Нововолинськ Діловий.

«Перевізник повідомив із Грубешова: поліція обіцяє повернути конфіскат за півгодини. Добра звістка надійшла близько 12-ї. …Ще й досі польські силовики узгоджують формальності», писало видання увечері понеділка, 30 червня.

Нагадаємо, 28 червня польська митниця затримала транспорт із бронежилетами-напівфабрикатами і 550 кевларовими касками, конфіскувавши амуніцію. Поляки послалися на неправильно оформлені документи на вантаж. Амуніцію закупив нововолинський підприємець Хасан за пожертвувані волинянами гроші.

Після цього у Нововолинську відбулася акція незгоди з діями польських митників і поліцейських.

Звістці про дозвіл поляків на перевезення вантажу передували численні спроби волинян домовитися з представниками сусідньої країни. Перший заступник нововолинського міського голови Володимир Рожелюк вів розмову з чиновниками з Грубешова.

Війт містечка порадив переговорити з прокурором. Прокурор Рожелюка довго слухати не став – послався на зайнятість, і додав, що обговорюватиме проблему конфіскації касок лише з представниками української прокуратури.

Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, коли до нього звернулися, заявив, що обізнаний із проблемою і запевнив: негайно вийде на консула України в Любліні.

Поки чекали проміжного результату, дізналися: навіть голови Донецької та Львівської ОДА – Сергій Тарута й Ірина Сех не переконали польську сторону повернути конфісковане спорядження.

Аж тут Хасан, що час від часу кудись відходив і без упину телефонував, увірвався до кабінету з радісним вигуком: "Віддають!"

Перевізник повідомив із Грубешова: поліція обіцяє повернути конфіскат за півгодини.

Добра звістка надійшла близько 12-ї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Листа Рожелюк не надіслав, це точно. Лист, підготовлений і перекладений активістами, так у нього на столі й лишився. Бо секретарки у вихідний не було.))))
Відповісти
Дякую, виправили
Відповісти
Станом на зараз польські поліцейські і митники вантаж так і не віддали. А там 550 касок і чохли для 10 бронежилетів. Чохли без пластин - сама тканина.
Відповісти
Останні новини
Дотиснули поляків: сусіди дозволили провезти бронежилети через кордон
01 липень, 2014, 07:20