ОБСЄ визнала Росію військовим агресором

ОБСЄ визнала Росію військовим агресором
Парламентська асамблея ОБСЄ в своїй резолюції називає дії Росії військовою агресією на догоду власним інтересам.

Відповідну резолюцію ПА ОБСЄ ухвалила у вівторок на 23-й сесії ПА ОБСЄ, що відбувається в Баку, повідомляє Українська правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно з ухваленою резолюцією, Парламентська асамблея ОБСЄ засуджує "грубе та невиправлене порушення Гельсінських принципів" із боку Росії щодо України, зокрема, "особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни".

Також ПА ОБСЄ вважає такі дії, що включають військову агресію та різні форми примусу, спрямовані на утиск властивих суверенітету України прав на догоду власним інтересам Російської Федерації, неспровокованими і базованими на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах".

Резолюція містить заклик до держав-членів ОБСЄ "відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією".

В ухваленому документі заявлено про "тверду підтримку суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України, як це визначено Конституцією країни та в її міжнародно визнаних межах".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.