«Золота» молодь Волині полюбляє екстазі та коноплю

«Золота» молодь Волині полюбляє екстазі та коноплю
Упродовж останніх років на Волині спостерігається тенденція до незначного зменшення кількості наркозалежних осіб, які знаходяться на медичних обліках - це пояснюється зміною важких наркотиків на легкі психотропні.

Як розповів оперативник обласного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Віталій Дерев’янчук, серед наркоманів стало модно вживати не опійний наркотик, а психотропні синтетичні речовини, зокрема, екстазі та різні таблетки. «Золота» молодь Волині вирішила, що перебувати у постійному піднесеному стані це вияв так званої уседозволеності», - вважають правоохоронці.

Вагомою проблемою стало те, що до наркотичних речовин пристрастились неповнолітні. Зазначимо, що на території області знаходиться 875 навчальних закладів, з них 24 вишів, 17 ПТУ, 15 гімназій, 9 ліцеїв, 17 навчально-виховних комплексів та 790 шкіл.

Із початку року працівниками ОВС Волині виявлено 70 фактів незаконного обігу наркотиків у навчально-виховних закладах, на прилеглих до них територіях або фактів, до яких причетна учнівсько-студентська молодь.

«За цими фактами порушено кримінальні справи за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», - кажуть у прес-службі обласного управління МВС.

Як розповів оперативник Віталій Дерев’янчук, в основному молодь починає «знайомитися» із наркотиками ще у школі, а саме у десятому, одинадцятому класах. Переважно вони курять коноплю, але є й такі, хто отримані у батьків кишенькові гроші витрачає на амфетамін. Розпізнати навіть у досить великому натовпі молодь, як кажуть, під «кайфом» не важко. Потрібно лишень поспостерігати за ними. Складається враження, ніби вони перебувають у своєму, не схожому на цей, світі.

Також допомагають молоді, як кажуть, «присісти» на наркотики і численні розважальні заклади. Адже саме там правоохоронці найбільше виявляють торговців різноманітними видами наркотиків. На території області знаходиться 1133 розважальних заклади та місця проведення дозвілля громадян. З них 381 кафе, 262 бари, 77 дискотек, 18 нічних клубів, 117 комп’ютерних клубів, 278 інших розважальних комплексів.

На даний час задокументовано 46 фактів порушення антинаркоманійного законодавства у місцях проведення дозвілля громадян та стосовно підозрюваних порушено кримінальні справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Золота» молодь Волині полюбляє екстазі та коноплю
16 грудень, 2011, 10:51