Лучан навчатимуть реанімувати хворих на серце

Лучан навчатимуть реанімувати хворих на серце
У Луцьку відкрито навчальний клас з удосконалення навичок серцево-легеневої реанімації – окрім медиків тут навчатимуть надавати реанімацію працівників місцевих підприємств та організацій міста.

Перший на Волині подібний клас діятиме в приміщенні Луцької станції швидкої допомоги, яка розташована на вулиці Привокзальній.

За словами головного лікаря установи Олега Куца, наявність такого класу дасть можливість проводити щоденне безперервне навчання медичного і немедичного персоналу з відпрацювання практичних навиків надання екстреної допомоги на манекенах-тренажерах і апаратурі, яку щоденно використовують у роботі, та довести до автоматизму дії членів бригади в екстрених умовах.

Установа забезпечена сучасною апаратурою, яку подарували благодійники.

Олег Куц зазначив, що в майбутньому планується навчати у цьому класі працівників інших установ та організацій. З ними будуть проводитися тренінгові заняття із відпрацювання практичних навиків надання першої медичної допомоги.

За словами медика, правильно надана допомога в перші загрозливі хвилини, коли лікарі швидкої допомоги перебувають ще у дорозі, може врятувати життя людини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучан навчатимуть реанімувати хворих на серце
16 грудень, 2011, 11:06