Позашлюбних дітей побільшало удвічі

Позашлюбних дітей побільшало удвічі
В Україні збільшується кількість незареєстрованих шлюбів та позашлюбних дітей.

Про це повідомила голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені Яременка Ольга Балакієва, презентуючи результати соціологічного дослідження Трансформація ціннісних орієнтацій сучасної молоді України за роки незалежності, проведеного за підтримки Держслужби молоді та спорту України та за участю Українського інституту соціальних досліджень імені Яременка.

Як зазначила Балакієва, у рейтингу життєвих цінностей перше місце впродовж усіх років незалежності займає сім'я. Так, перевагу сім'ї надали 99,4% опитаних молодих людей.

Водночас, 8,8% опитаних сказали, що живуть в офіційно незареєстрованому шлюбі. Для порівняння: у 1996 році таких в Україні було 3,2%, а в 2006 році – 6,2%.

Також збільшується і кількість позашлюбних дітей. Якщо в 1990 році таких було 11,2%, то на сьогоднішній день ця цифра складає 21,2%.

Соціолог зауважила, що це є загальноєвропейською практикою. Так, у ЄС в 1990-му було 17,4% позашлюбних дітей, а зараз 37,4%. Винятком є хіба що Греція, в якій цей показник також зріс, але з 2,2% до 6,6%.

«Ніколи зареєстрований шлюб не був запорукою його збереження, в жодній країні. Тому зростання кількості незареєстрованих шлюбів – це визнання молоддю, що, можливо, певні офіційні речі не так важливі, як їх особисті почуття», – сказала Балакієва.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, сім'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Позашлюбних дітей побільшало удвічі
16 грудень, 2011, 11:46