Волинян кличуть «відриватися» на «Файне Місто»

Волинян кличуть «відриватися» на «Файне Місто»
У Тернополі відбудеться фестиваль «Файне Місто», який «об’єднає усю країну».

Фест триватиме 12-13 липня, − повідомляють організатори.

На відвідувачів чекають: виступи понад 40 відомих українських гуртів, а також музичні гості з Італії та Швеції; перегляд трансляції фіналу Чемпіонату світу з футболу на найбільшому в місті екрані; три музичні сцени, наметове містечко та чимало розваг.

Цьогоріч фестивальне містечко розташується на території міжнародного аеропорту «Тернопіль», що дозволяє вмістити понад 10 тисяч відвідувачів.

На фестивалі виступатимуть гурти з Луганська, Донецька, Одеси, Миколаєва, Херсона, Києва, Івано-Франківська, Рівного та інших міст України.

«Чесно кажучи, коли ми починали запрошувати гурти на фестиваль, то спочатку і не звернули уваги на те, що маємо в програмі так багато представників з різних куточків України», – розповідає один з організаторів Ростислав Плахцінський.

«Цікаво, що «Файне Місто» – не рок-фест і не етно-фест. У нас буде музичний фестиваль, де зібрані різні стилі музики. Таким чином «Файне Місто» об’єднає людей з різних міст та з різними музичними уподобаннями», – каже він.

Географія учасників фестивалю цього року значно розширилась, і, окрім шанувальників музики із Західної України, до Тернополя планують приїхати жителі Черкас, Вінниці, Полтави, Дніпропетровська, Житомира, Кіровограда, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Донецька, Луганська і навіть з Криму.

Аби потішити фанатів, хедлайнер фестивалю «Файне Місто» – гурт «Скрябін» – вирішив урізноманітнити свою програму панк-роковим виконанням уже відомих композицій. Улюблені пісні колективу можна буде почути у новій і досить незвичній обробці. Також, за словами Кузьми, для фестивальників готують кілька панківських версій сороміцьких коломийок.

«Часом, щоб не було скучно, ми граємо панк-рокові версії наших пісень, які відрізняються від оригіналів гостротою подачі. Ця програма буде звучати вперше в Тернополі», – розповів лідер гурту Андрій Кузьменко.

Організатори фестивалю вважають, що дійство таки варто проводити, незважаючи на вкрай напружену ситуацію в державі.

«Наш фестиваль – не просто музична подія в житті України, а й можливість об’єднати країну та допомогти патріотичною справою нашим військовим не тільки диванними лозунгами, а конкретним ділом… Нами прийняте рішення, що частина грошей, зібраних від проведення фестивалю, буде передана нашим військовим. Також перед сценами будуть встановлені спеціальні бокси для збору пожертв. Всі зібрані кошти будуть витрачені безпосередньо на потреби військових», – кажуть організатори.

На думку оргкомітету фестивалю «Файне Місто», кожен в нашій державі виконує свою функцію: одні воюють заради України, інші творять заради України.

«Все, що сприяє культурному розвитку – працює проти війни», – такими словами Зигмунда Фрейда аргументують свою позицію організатори фестивалю у Тернополі.

Більше інформації про фестиваль «Файне Місто», детальну програму та квитки – на офіційному сайті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТЕРНОПІЛЬ, ЯК І ЛУЦЬК, ФЕСТИВАЛИТЬ...КОМУ - ВЫЙНА, А КОМУ - ФЕСТИВАЛІ. ЧОМУ ХТОСЬ ПОВИНЕН ВІДДАВАТИ ЖИТТЯ І ЗДОРОВ'Я, А СКРЯБІН І ВСІ "АРТИСТИ" ТА ІНШІ "СВІДОМІ ЗАПАДЕНЦІ" - ВЕСЕЛИТИСЬ НА ФЕСТИВАЛЯХ? ЩОСЬ ІЗ ГОЛОВАМИ НЕ ТАК?
Відповісти
Людям треба розслаблятись хоть іноді.
Відповісти