У 1-му батальйоні територіальної оборони Волині - лише 5 бронежилетів

У 1-му батальйоні територіальної оборони Волині - лише 5 бронежилетів
На 385 військових 1-го батальйону територіальної оборони, який розміщений на базі 51 окремої механізованої бригади у Володимирі-Волинському, нараз є лише 5 бронежилетів.

Про це повідомив командир батальйону Сергій Козак (на фото) під час засідання координаційної ради при голові Волинської облради у п’ятницю, 2 липня.

Батальйон наразі розміщений на базі 51 окремої механізованої бригади у Володимирі-Волинському.

Він нагадав, що батальйон сформували 31 травня, а бойове лагодження провели до 10 червня. Козак визнав, що 30% батальйону – люди, які не прийшли добровільно,тому вони «не дуже хочуть служити». Натомість 70% добровольців мають високий бойовий дух, - відзначив він.

Також командир розповів, що техніку у батальйону різної якості, зокрема та, які надає Міністерство оборони – «якщо м’яко казати, не зовсім справна», а та, яку надають волонтери більш-менш нормальна.

Щодо захисту, то батальйон змушений воювати у старих радянських касках, а бронежилетів лише 5, хоча згодом обіцяють, що ще буде 7 найближчим часом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сьогодні 4 липняКомбат казав про наявність 7 бронежилетів
Відповісти
а в нас памятник ставлять...
Відповісти
7 броників привезла райрада з самообороною м.Ківерці, але питання до генштабу де гроші виділені з обласного бюджету на закупівлю бронежилетів для батальйону ТрО?На питання страхування життя та здоров'я у представника обл військомату він відповів, що застрахують нас на донецькій фірмі! Каски 50-х років ,котрі рельно не захищають, а навпаки перешкоджають вести прицільний вогонь, так як у положені для стрільби лежачи верхня задня частина броника насуває добре закріплену каску на очі.
Відповісти
Останні новини
У 1-му батальйоні територіальної оборони Волині - лише 5 бронежилетів
04 липень, 2014, 13:45