Куди зникла скандальна «діжка» з центру Луцька?

Куди зникла скандальна «діжка» з центру Луцька?
У центрі Луцька попри спеку і купу торгових «точок» з солодощами, кавою чи морозивом досі немає скандальної «фішки» минулого року – великого кіоску, зробленого у формі діжки.

Нагадаємо, минулоріч ця торгова точка викликала обурення головного архітектора міста Юрія Казмірука: він вважав, що такій конструкції не місце у центрі міста, та ще й біля собору.

Після того «бочку» перенесли, встановивши біля сонячного годинника.

Цей кіоск належить луцькому виробникові квасу, підприємцеві Василю Поповичу. Він пригадує, що коли торік попросив чиновників мерії дозволити йому встановити торгову точку в центрі міста, від нього попросили «якоїсь цікавої пропозиції». Попович пригадав, що у Львові бачив кіоск, виготовлений у формі дубової діжки - й надумав зробити схожий.

«Кіоск такої конструкції виготовити було не просто. Обійшовся він у 50 тисяч гривень. Встановили ми його у кінці червня 2013 року. По закінченні сезону прибрали, а вже у цьому році нам його встановити не дали», - стверджує підприємець.

У цьому році підприємець Василь Попович замовив проект розташування цього кіоску на майданчику біля виномаркету Wine Time.

Так могла б виглядати діжка біля виномаркету. Дизайнер Артем Журавель
Так могла б виглядати діжка біля виномаркету. Дизайнер Артем Журавель


«Згідно з комплексною схемою розташування тимчасових споруд у місті Луцьку, наша «діжка» може там знаходитися. Втім, нам цього зробити не дозволили», - розповідає Василь Попович.

Після цього підприємець попросив дозволу встановити споруду на старому місці - біля сонячного годинника. Проте й цього разу отримав відмову.

У відповіді управління архітектури та містобудування від 21 травня йдеться: «Розміщення тимчасової споруди не передбачено затвердженою рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 05.04.2012 року Комплексною схемою розміщення тимчасових споруд на проспекті Волі. Тому, розгляд порушеного питання, можливий після внесення змін та затвердження в установленому порядку Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на проспекті Волі».

«Діжка» припадає пилом на виробничій базі «Квасу Луцького».
«Діжка» припадає пилом на виробничій базі «Квасу Луцького».


Начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Леонід Герасимюк не береться пояснити причину, чому підприємцеві відмовили у праві поставити «діжку» біля виномаркету.

Але водночас запевняє, що зараз «шукають місце» для розташування цієї тимчасової споруди, яке б задовольнило і людей, і підприємця.

«Думаю за місяць це питання вирішиться», - відзначив Леонід Герасимюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
живу в центрі, і якщо чесно, ця бочечка радувала око. Це набагато краще ніж інші тимчасові споруди, які розкидані по місту
Відповісти
Є "підприємці" та "лучанки", яким потрібен "генделик" в центрі міста. То вони й прикриваються формою, не змінюючи суті та цілі: збільшення числа алкозалежного населення Луцька.
Відповісти
відколи це від квасу можна алкозалежним стати. Чи в центрі міста він зустрічається на кожному кроці?
Відповісти
Ця бочка була однією з туристичних принад у центрі міста для гостей Луцька. Зараз же окрім корита Кривицького, (яке зовсім не принада, а навпаки) в центрі ні хрена немає. Коротше, в черговий раз бабло перемогло здоровий глузд в Луцькій міській раді. Там як сиділи бюрократи і хабарники, так і сидять. Їх треба всіх відправити на передову в зону АТО, шоб солдатам пулі подавали, бо думаю шо крім вимагати хабарі і робити відкати вони більше нічого робити не вміють!!!
Відповісти
дик, ахретектор естет ніякий, бочка білборди затуляє і у ЦУМі палкіна виторг падає. Та й національні мотиви не російські не єврейські. От Буратіно якесь у сквері оживити за бабло це естетично.
Відповісти
Біля керма міста Луцька знаходяться примітивні клєрки, які без "помазання" нічого не можуть і не хочуть вирішувати. Пропоную власнику тієї "прикольної бочки-діжки" перевезти чи продати її у Львів. Тут її з обручами(з руками і ногами) заберуть і гребстимуть бабло.
Відповісти
Дуже прикро що не працює дана бочка. По перше дуже привітна продавець там працювала а по друге і квас був ну дддуже смачний. Ось так в нас і виходить як тільки щось полюдське так його зразу ж і заборонять.
Відповісти
Як завжди щось толкове забороняють, але не розчаровуйтесь, зробіть через ж**у і всіх це задовольнить!!!
Відповісти
Варто не 1 місяць, а ще 3-4 місяці почухатись і снігу дочекатисть :(
Відповісти
Матвіїв знов жде, щоб касу принесли.....а потім щей квасу)))
Відповісти
да.пьяниці гарніше виглядають ніж діжка.чому відразу пивна...
Відповісти
Бочка в центрі міста? Туристична принада? Бочка - щось толкове? Люди, чи ви з глузду зїхали? Звісно, смаки повинні різнитися, але вважатитаку недолугість чимось вартісним - трохи занадто
Відповісти
"питання вирішиться за місяць" - от насмішили, за місяць закінчиться сезон і ставити її де-небудь не буде жодного змісту
Відповісти
Мені діжка подобалась, продаж окулярів і кавова машина оце естетика(((
Відповісти
Останні новини
Куди зникла скандальна «діжка» з центру Луцька?
08 липень, 2014, 17:03