Токарському відмовили в оренді шматка базарної землі

Токарському відмовили в оренді шматка базарної землі
Депутати Луцької міської ради на сесії 24 квітня не продовжили фірмі «Скорпіон-сервіс» договору оренди земельної ділянки на вулиці Кравчука біля торгового центру «Ювант». Йшлося про частину землі торгово-пішохідного ряду між вулицями Кравчука та Карпенка-Карого, на якій встановлений ряд торгових кіосків, що ближче до Завокзального ринку.

Нагадаємо, у Луцьку уже не перший рік триває суперечка між власником ТЦ «Ювант» і орендарем частини торгово-пішохідної зони з одного боку, і окремими представниками підприємців, які торгують на цьому ряду, – з іншого.

Почалася суперечка у 2008 році після того, як власник «Юванта» Василь Токарський заявив, що має намір побудувати на місці торгово-пошохідної зони другу чергу торгового центру. З підприємцями, які торгували на орендованій Токарським землі, якраз закінчувався договір суборенди. Натомість підприємці почали стверджувати, що їх незаконно позбавлять можливості працювати і, апелюючи до міської влади, стали протидіяти спробам «Скорпіон-сервіса» таки почати добудову «Юванта».

Щодо винесеного 26 квітня на розгляд сесії питання оренди, то, як розповіли у фірмі «Скорпіон-сервіс», формально оренда цієї ділянки закінчилася у 2009 році, і з того часу фірма намагається добитися від мерії, аби та врешті вирішила питання оренди. Зрештою, після звернення до суду міська рада й підготувала проект рішення, яке винесли на розгляд сесії 26 квітня.

Як стверджував присутній на сесії підприємець Володимир Кунц, проект рішення ради про надання в оренду земельної ділянки на вулиці Кравчука «погодили на земельній комісії таємно від підприємців, від власників споруд, які знаходяться між вулицею Кравчука і Карпенка-Карого».

«Але для того, щоб виділяти земельну ділянку, повинна бути згода Луцької міської ради на виготовлення проекту відводу цієї земельної ділянки. Проект цей має бути затверджений депутатами. Таких документів не існує», – додав Кунц.

«Токарський (власник «Скорпіон-сервіс», - ред.) на весь Луцьк заявляв, що нібито у нього є земельні ділянки, які знаходяться між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого. Мова про ряд між «Ювантом» і ринком, за який і точилась боротьба. Але сьогодні ця боротьба вже завершена. З підприємцями укладені договори оренди земельної ділянки, де чітко написано, що підприємці є власниками споруд, які там знаходяться. На підставі цього з ПФ «Скорпіон-сервіс» припинено договір оренди Луцькою міською радою і земельні ділянки передано в оренду на 5 років підприємцям. Тобто ми є законними власниками», – сказав Кунц.

Власник «Скорпіон-сервісу» Василь Токарський запевнив, що усі необхідні документи у ПФ «Скорпіон-сервіс» були і є. Він розповів, що планує добудувати «Ювант», але троє підприємців вирішили з ним поторгуватися, оскільки мають свого «клієнта».

«Уже було більше 800 судів. Але практично всі суди «Скорпіон-сервіс» виграє», – зазначив Токарський.

Під час таємного голосування за право оренди «Скорпіон-сервісом» частини торгово-пішохідного ряду проголосувало всього 20 обранців, відтак право оренди фірмі не надали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильне рішення. Нема чого допомагати нахабам. Якщо має за що будуватися, то хай віддасть кредити в "Західінкомбанк", бо через таких виродків люди не можуть отримати свої вклади. Бо йому вигідно аби банк остаточно "загнувся", тоді нічого віддавати не доведеться. Такий банкрот, що аж землі ще хоче. Чого мовчать прокуратура, суди й виконавча служба.
Відповісти
васю на нари! Кунца в депутати! Молодці підприемці показують як треба вдстоювати своі інтереси.
Відповісти
може нехай пан Токарський замість того щоб ставити освітлювальних 45 стовбів на Станіславського підключить 5 ламп на торгову -пішоходну зону-просто почуй.
Відповісти
А шо этот конюх Грицюк теперь с этих оленей бабло состригает? Видать совсем партийная касса оскудела,скоро с баночкой на шее по базарам пойдёт.
Відповісти
Вася хоч "лампочку ілліча" засвічує, а базарники, шо зробили для Луцька? І скільки це вони платять за землю місту? А!!! Поки що вони просто "хочуть - місту", а платять Токарському?
Відповісти
платять такі лохі як ти підприемці взувають васю по закону а ти лох лижеш ......
Відповісти
ніхто токарському не платить?такі думки тільки в тих хто лиже....
Відповісти
Судді, яким платить Лох Вася дуже таких люблять, бо ніколи не напишуть законне рішення! Плати Вася плати.... Тебе все рівно "зроблять"
Відповісти
ПЕРЕПОСТ ДО ТЕМИ:
колектор 27 квітня, 13:13
Насправді банк і не збирається нічого нікому віддавати. Завдання тих горебанкірів забрати як найбільше у позичальників і далі розпочати процедуру ліквідації. А вже держава через фонд гарантування (можливо!) буде виплачувати людям депозити. Не дарма ж банк придумав якусь ухвалу суду під яку зупинено всі виконавчі провадження по стягненню депозитів. Люди не чекайте, а вимагайте від виконавчої служби виконувати рішення судів. А стогін банкірів про те що позичальники банку не віддають кредитів і тому вони не можуть повернути депозити- це все розраховано на лохів. При видачі будь якого кредиту банк формує резерви в НБУ у розмірі виданого кредиту на випадок його не повернення. Тому не повернення позики не може впливати на повернення депозиту.
Відповісти
І коли це Вася Токарський був власником Юванту??? Цей брехун навіть і тут в своєму амплуа!!! З самого початку існування Юванту цей Торговий центр був і залишається спільною власністю підприємців, в кожного з яких є на руках договір на дольову участь у будівництві, а також державний акт на право власності, а у Васі ніколи нічого не було, ось він і придумав, що він є власником ТЦ "ЮВАНТ" ввівши в оману комунальні служби міста Луцьк для того щоб не сплачувати законні податки. Токарський також продовжує красти електроенергію в ТЦ "ЮВАНТ" і на цю тему є безліч судових документів. Законних документів на землю під Ювантом також не існує! Шановні Лучани робіть висновки!!!
Відповісти
Версія Токарського про якогось клієнта у підприємців...Такими думками Вася скоро стане не клієнтом а пацієнтом. Він всіх людей судить по собі, бо сам прогнив з голови до п'ят.!
Відповісти
Версія Токарського про якогось клієнта у підприємців...Такими думками Вася скоро стане не клієнтом а пацієнтом. Він всіх людей судить по собі, бо сам прогнив з голови до п'ят.!
Відповісти
мені як лучанину не зрозуміло,якщо в токарського немае документів на землю і виявляеться ніколи не було не зрозуміла позиція мера і прокуратури а за що тоді цей токарський брав гроші з підприемців і куди вони йшли?Я як юрист розумію яка це афера.Виходить що підприемці сплачували за свое ж майно?якщо в нашому місті так легко без документів можна отримати землю гайда всі в чергу до мера
Відповісти
усі підприємці які купили магазини в юванті озолотилися вистроїли вілли на весь луцьк .А тепер стали бідними і всім це розказують ганьба Токарський з базарників зробив їх бізнесменами
Відповісти
Останні новини
Токарському відмовили в оренді шматка базарної землі
26 квітень, 2012, 15:25