Директор піде під кримінал, бо не дбав про безпеку праці

Директор піде під кримінал, бо не дбав про безпеку праці
Щодо виконувача обов’язків директора ковельського малого підприємства «ПМК» П. порушили кримінальну справу за фактами грубого порушення законодавства про працю.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Також справа відкрита за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого О.

Як розповів Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха, працівники прокуратури провели перевірку з питань дотримання вимог законодавства України на приватному підприємстві «ПМК».

З’ясували, що виконувач обов’язків директора як керівник та відповідальний за додержання вимог законодавства про працю з грудня 2011-го по квітень 2012 року використовував працю чотирьох робітників, не уклавши з ними трудових договорів. Так само, зазначений період роботи не був включений до трудового стажу цих працівників.

Заробітну плату працюючим посадовець виплачував готівкою «на руки», не відображаючи це в операціях бухгалтерського обліку та не сплачуючи відповідні податки та загальнообов’язкові страхові платежі.

Посадовець також не забезпечив дотримання правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві та особисто не проконтролював, чому у виробничих приміщеннях цього підприємства перебували сторонні особи.

Один з них, громадянин О., який знаходився поруч з робітниками, що працювали на верстаті з незакріпленими засобами захисту, під час випадання дошки зі станка, був травмований і отримав тілесні ушкодження.

Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить Ковельська міжрайонна прокуратура.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директор піде під кримінал, бо не дбав про безпеку праці
27 квітень, 2012, 09:30