На Волині відпочивають постраждалі на Сході журналісти

Оздоровчий центр для журналістів «Світязь» уже приймає колег зі Сходу на відпочинок.

Першим у «Світязі» відпочив головний редактор газети «Вечерняя Горловка» Владислав Леошко з дружиною, - йдеться в повідомленні НСЖУ.

"Це дійсно перлина біля води, дуже вдале розташування, чудова природа, нас прекрасно зустріли. Враження – неймовірні", – розповідає Владислав Леошко.

Як він каже, однією з переваг такого відпочинку стала не просто можливість побути на природі, а й поспілкуватися з колегами. Адже в центрі відпочивають журналісти з інших областей.

"Відвідали Світязь, Шацьк, Ковель. Кожен населений пункт – унікальний. Самі люди – дуже позитивно налаштовані, толерантні. Коли дізнавалися, що ми з Донбасу, то не сприймали нас як якихось українофобів, а як таких же людей, як самі. Для нас це ще й можливість своєрідного духовного єднання", – зауважує Владислав Леошко.

Сподобалась подружжю на Волині й загальна культура населення.

"Дружина не володіє українською мовою так добре, як я, але навіть коли спілкувалася російською, то відчувала привітне ставлення. Тому враження тільки приємні", – каже він.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко наголошує, що для Спілки принциповим було питання першочергового відпочинку на новій базі на Шацьких озерах саме журналістів з Донбасу.

"Багато наших колег потрапили у надзвичайні обставини, під тиском терористів були змушені припинити виконання своїх професійних обов’язків у редакціях місцевих ЗМІ, – зазначає Сергій Томіленко. – Тому журналісти всієї країни мають виявляти свою солідарність та підтримувати наших донецьких і луганських побратимів. Наша Спілка шукає ресурси як для посильної прямої матеріальної допомоги, так і для організації оздоровлення журналістів та членів їх родин".

Першими, хто проходить оздоровлення у центрі «Світязь», стали тележурналіст зі Слов’янська Валентина Савенко з сином, головний редактор газети «Вечерняя Горловка» Владислав Леошко з дружиною та журналіст із Дебальцевого Олеся Іщенко (газета «Трибуна») з дочкою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може, тепер газета Горлівки напише щосьдобре про свою Батьківщину
Відповісти
Відпочивають, бо втомились працювати!Це в нас нормально!
Відповісти