Новий очільник УПЦ МП: що буде з Волинськими єпархіями

Новий очільник УПЦ МП: що буде з Волинськими єпархіями
Новий митрополит УПЦ МП Онуфрій є прихильником "русского міра", тому поки у Київському патріархаті не бачать перспектив об'єднання на Волині, - каже очільник інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Віталій Собко.

За його словами, курс нового митрополита Онуфрія поки спрямований на підтримку доктрини "русского міра", однак переконаний, що нова посада може змінити бачення очільника УПЦ МП, а відповідно - і курс церкви.

Віталій Собко каже, що у Київському патріархаті бачать патріотично налаштованих мирян і священиків Московського патріархату, які допомагають військовим. Тому проблема, мовляв, лише у "непатріотичному" офіційному курсі.

Однак визнає, що на Волині, особливо у північних районах, є священики, які підбурюють людей блокувати траси. "Звернути увагу" на цю проблему Віталій Собко вже попросив управління СБУ в області.

Також очільник інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП каже, що на Волині цілком готові до "об'єднання знизу", тобто переходу мирян та священиків з іншої конфесії.

Натомість голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Валентин Марчук відзначає, що вони співпрацюють із іншими церквами та не бачать перешкод для діалогу.

"Я думаю, що курс, започаткований Блаженнішим митрополитом Володимиром, буде продовжуватися. Перші кроки митрополита Онуфрія показують, що Українська православна церква готова до діалогу та єднання", - відзначає він.

"Зокрема, це відбувається і на Волині, де ми спільно здійснюємо соціальні проекти з іншими християнськими церквами заради того, щоб тут був мир і спокій", - додає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб був мир і спокій треба перестати бути п’ятою колоною, і перестати морально підтримувати і фінансувати зовнішню агресію проти власної держави.
Відповісти
Моє бачення, що краще не об’єднувати ніяких церков, тим паче у такий не мирний час, навіть зі сторони видно хто у яку церкву ходить, хоча на моє переконання - БОГ один.
Відповісти