До волинського лісу відправили 130 камуфльованих молодиків

До волинського лісу відправили 130 камуфльованих молодиків
Близько 130 молодих хлопців та дівчат з різних куточків України відправилися до лісу, аби зіграти сьому патріотичну військову теренову гру «Звитяга».

Збір учасників розпочався о 8 ранку 29 квітня біля центрального корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки. Тут у камуфльованій форми з наплічниками, спальними мішками, карематами і запасами провізії зібралася більша частина учасників. Решта – під’їдуть безпосередньо до місця дислокації.

Цього року змагання проходитимуть у лісі Ківерцівського району між селами Цумань та Берестяне протягом 4 днів, з 29 квітня по 2 травня. У лісовому масиві учасники розіб’ються на команди, які будуть змагатися за перемогу, будуючи табори, готуючи їжу та змагаючись у різних конкурсах.

Суть гри полягає у тому, що кожна команда має власний прапор, який повинна охороняти і не дати відібрати супернику. Якщо прапором заволоділи – це означає повний програш. Крім цього, кожний учасник змагання має нарукавну пов’язку відповідного кольору сотні, тобто команди, що символізує життя. Під час гри сотні можуть «знищувати» гравців суперника, зриваючи цю пов’язку.

Як розповів один з організаторів гри, депутат міської ради Павло Данильчук у цьогорічних змаганнях братимуть участь гості з Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Черкаської, Київської та Житомирської областей. За історію змагань таборували разом з українцями також поляки і білоруси, а географія учасників з України охоплює всі регіони держави.


З-поміж «звитяжців» не лише хлопці, а й дівчата. Гра має вікове обмеження – 16-30 років. Для участі неповнолітніх потрібна згода батьків.



Кожен з бажаючих взяти участь міг зареєструвати як у мережі інтернет, так і безпосередньо, зв’язавшись з організаторами. Однак левова частка учасників «Звитяги» – все ж таки старожили, які беруть участь у змаганні вже не перший рік і мають чимало яскравих спогадів.

«Пригадую якось йшли ми з Панком ввечері від ворожого табору, і нас застав дощ. Вирішили зупинитися в лісовій хатині. Чуємо, хтось йде. Це двоє хлопців з ворожого табору. Ми встали біля дверей, аби зірвати стрічки. Відчиняють двері зі словами «Аби тільки тут нікого не було». І тільки я потягнувся рукою, цей хлопець відскакує назад, і ми починаємо вовтузитися у болоті, ллє дощ. Але все закінчилося тим, що ми разом печиво їли», - пригадує учасник Олександр з Луцька.

А депутат облради Ігор Гузь, який є одним з організаторів, згадав іншу історію про своїх товаришів Андрія Бокоча і Олексія Панасюка. Ті йшли у розвідку, і пізно ввечері застали кабана. Поки тварина піде довелося чекати на дереві.

Кожен з учасників повинен був узяти список обов’язкових речей і продуктів для таборування. Наприклад, запастися крупами, лапшою, овочами, консервами, варенням та згущеним молоком.

«Спілкуватися виключно українською мовою. Ніяких цигарок, алкоголю. За це вас виключать з гри і табору. Кожен отримає своє псевдо. Ділимося на команди по 65 чоловік, ніяких обговорень хочу туди чи туди», - наголосив учасникам Ігор Гузь, після чого присутні сіли у автобуси і поїхали до лісу.



Їх супроводжуватиме пункт медиків, працівників міліції і МНС. До слова, цього року конфліктів навколо зйомок працівниками правоохоронних органів збору «звитяжців» не було. Нагадаємо, що минулоріч фіксація на камеру міліціонерами зборів гри викликала занепокоєння з боку організаторів змагання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЦВК визначилася з округами
29 квітень, 2012, 12:29
До волинського лісу відправили 130 камуфльованих молодиків
29 квітень, 2012, 10:29