ЦВК визначилася з округами

ЦВК визначилася з округами
ЦВК на засіданні в суботу, 28 квітня ухвалила рішення про створення 225 одномандатних виборчих округів по виборах до Верховної ради.

Про це повідомляє ТСН.

За таке рішення проголосувало 10 членів ЦВК, 5 утрималися. Дане рішення зачитав голова ЦВК Володимир Шаповал.

При цьому він назвав адміністративно-територіальні одиниці, які входять в кожен округ, а також населений пункт, в якому розміщений центр кожного округу.

Шаповал повідомив, що середня кількість виборців в одному окрузі, виходячи з даних державного реєстру, становить 161 140 чоловік, допустиме відхилення від цієї чисельності - 12%.

В ході прийняття даного рішення виникла дискусія з приводу формування округів у Житомирській, Вінницькій областях та місті Києві.

При остаточному голосуванні по 9 членів ЦВК підтримали альтернативний варіант створення округів в Житомирській та Вінницькій областях - «за» проголосували 9 членів ЦВК.

Однак альтернативний варіант з формуванням округів по Києву підтримали лише 6 членів комісії, а за остаточний варіант даного рішення ЦВК проголосували 10 членів, які представляють провладні політичні сили, а решта 5 утрималися.

За попередніми даними, по одному з округів в Житомирській області буде балотуватися лідер Народної партії Володимир Литвин, а член ЦВК Осадчук призначений в ЦВК за квотою Литвина.

Передбачається, що в одному з округів у Вінницькій області буде балотуватися міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦВК, вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.