Міліцію підозрюють у нечесному розслідуванні справи про зґвалтування

Міліцію підозрюють у нечесному розслідуванні справи про зґвалтування
На Волині батько 17-річного хлопця переймається розслідуванням кримінальної справи щодо зґвалтування неповнолітньої дівчини: його син фігурує як свідок, однак батько підозрює, що на сина тисне міліція.

Ідеться про нічне зґвалтування неповнолітньої в селі Бихів Любешівського району, що трапилося ще місяць тому, інформує НТН.

Дівчина зустрічалася з цим хлопцем, тож спершу районні правоохоронці подумали, що злочин скоїв кавалер.

Та згодом картина кардинально змінилася: знайшли справжнього лиходія. Але міліція, каже батько, й далі тисне на школяра.

У парі з Вадимом Наталя вже два роки. Усе перекреслили відвідини сільського клубу. Хлопець умить перетворився на замовника злочину, дівчина – на жертву. Мовляв, за дорученням Вадима місцеві хлопці провчили школярку за те, що не взяла в залицяльника букета.

Самого факту наруги дівчина не заперечує, однак твердить, що до інциденту її хлопець не причетний. Неподобство чинив 19-річний односелець Анатолій.

«Там він був тільки один, я чула лише його голос. Все. Я можу сказати, що це - він. Хочу, щоби було по справедливості», – стверджує Наталя.

Міліція ґвалтівника-нападника затримала, але в коло підозрюваних вписали і залицяльника дівчини – Вадима.
«Я прибіг подивитися, що там, і бачу Наташу. Вона була без свідомості, без куртки, вся холодна, тремтіла. Я зразу зняв свою куртку, вдягнув на неї», – каже Вадим.

Відтоді минуло понад місяць. Але пояснення слідчим Вадим пише по сьогодні. Батько юнака потерпає: чи це не робота адвоката затриманого, який прагне перекласти вину на іншого.
Адже ґвалтівника, у якого нібито психічні розлади, вже випустили.

«Казали мені раніше, що у нього є довідка. Що ви нічого не доб'єтеся. Ходили, просили, гроші пропонували, щоб ми заяву забрали, простили йому», – каже мати постраждалої.

На такі закиди районна міліція реагує стримано. У справі, мовляв, підозрюваний тільки один, і він не шкільного віку. Але зараз на волі, бо внесли заставу – 34 тисячі. Вадим – лише свідок.

«Безпосередньо на нього ні вона нічого не стверджує, ні підозр немає. Як порушувалася справа, як затримувалася особа, як пред'являлось звинувачення за статтею 153 ч.2 - так і все залишається», – розповів керівник сектору Любешівського РВ міліції Ярослав Хрупчик.

Батькові 17-річного парубка міліція радить заспокоїтися. Каже, численні пояснення, що їх вимагають від хлопця, то звична справа в таких випадках. Та чоловік стоїть на своєму. Каже, якщо вартові ладу не припинять тероризувати школяра, шукатиме правди в столиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міліцію підозрюють у нечесному розслідуванні справи про зґвалтування
05 травень, 2012, 16:36