Влада звітує, що медицина Волині майже готова до Євро-2012

Влада звітує, що медицина Волині майже готова до Євро-2012
Медичні заклади Волині готові до забезпечення екстреною догоспітальною медичною допомогою учасників та вболівальників чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 на 90%.

Про це під час всеукраїнської селекторної наради з питань готовності медичних закладів до медзабезпечення під час проведення Єврочемпіонату з футболу розповів заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк, інформує прес-служба ОДА.

За його словами, в області підготовка до забезпечення екстреною догоспітальною медичною допомогою часників та вболівальників чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 здійснювалася у кількох напрямках.

По-перше, зазначив Курилюк, розширено та збільшено кількість пунктів швидкої медичної допомоги, зміцнено їх матеріально-технічне та кадрове забезпечення.

На міжміських автотрасах по ділянках (у розрахунку 10-хвилинного доїзду) розподілено і закріплено медичні заклади, які й надаватимуть у разі потреби медичну допомогу.

Крім того, запевняє чиновник, з 1 травня 2012-го на пункті пропуску Ягодин функціонує цілодобовий медичний пункт, чергує фельдшерська бригада, реанімобіль.

Також проведено навчання медичних працівників служби швидкої медичної допомоги і лікувально-профілактичних закладів, розташованих на шляхах пересування уболівальників і гостей чемпіонату з питань надання екстреної медичної допомоги.

Створено резерв лікарських засобів і виробів медичного призначення на випадок масових уражень та для надання допомоги постраждалим.

Заступник губернатора розповів, що визначено близько сотні студентів, які володіють іноземними мовами, зокрема англійською, та будуть чергувати по відділеннях швидкої медичної допомоги в якості перекладачів на період проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу.

Для госпіталізації постраждалих у важкому стані та з політравмами підготовлені Ковельська, Володимир-Волинська, Любомльська, Горохівська, Маневицька ЦРЛ, Луцька МКЛ та обласна клінічна лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажите, а людьми будет заниматься ветеринары?
Или эпидемиологи СЭС?
Відповісти
Останні новини
Влада звітує, що медицина Волині майже готова до Євро-2012
11 травень, 2012, 13:27