Фанати «Волині»: прихильники нацизму і фаєр-шоу? ФОТО. ВІДЕО

Фанати «Волині»: прихильники нацизму і фаєр-шоу? ФОТО. ВІДЕО
Уболівальники футбольної команди «Волинь» під час останнього домашнього матчу не витримали та запалили найбільшу у сезоні кількість піротехніки й вивісили нацистську символіку.

Нагадаємо, з нічийним рахунком 2:2 закінчився матч між командами «Волинь» та «Зоря» (Луганськ), що відбувся у четвер, 10 травня, на луцькому стадіоні «Авангард».

Палити заборонену на території піротехніку фани з найактивнішого 17-го сектору почали приблизно на 30-й хвилині другого тайму. До цього часу, вболівання було мирним. Фани виконували традиційні для клубу кричалки, демонстрували символіку клубу, перегукувалися з вболівальниками ФК «Зоря» націоналістичними гаслами: кричали «Слава Україні! Героям слава!», «Слава нації! Смерть ворогам!».

Нагадаємо, не так давно Федерація футболу України встановила перелік забороненої символіки, яка має фашистське, нацистське чи расистське спрямування. Якщо такі знаки демонструватимуть під час матчів на трибунах – в тому числі на плакатах, – клуб платитиме серйозні штрафи.

Але на матчі 10 травня фанати-радикали розгорнули банер із написом «14/88» – кодовим гаслом неонацистів або білих расистів. За це і за використання піротехніки, яка теж заборонена на футболі, клубу доведеться сплатити штраф.

До слова, під час нещодавньої зустрічі футболістів «Волині» із фанатами генеральний директор клубу Євгенія Жуховицька розповіла, що за нинішній сезон керівництво Прем’єр-ліги оштрафувало ФК «Волинь» на 145 тисяч гривень – усе це через неналежну поведінку вболівальників. І хоча керівництво клубу просило фанів не порушувати правил, вболівальники не послухалися.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як пояснили лідери фанатів - цифри 14 і 88 означають всього-навсього бажання побачити на полі Яна Масло (ігровий номер - 14) і Антона Кравченка (№ 88). Нічого більше.
Відповісти
Дикари.
Надрали зад-так не выступайте.
Відповісти
З яких це часів "націоналістичні гасла: «Слава Україні! Героям слава!», «Слава нації! Смерть ворогам!»" є заборонені???
Відповісти
Спонсор сайту партія реґіонів с данбаса , все ясно...
Відповісти

як би так кожного разу!
Відповісти
Останні новини
Фанати «Волині»: прихильники нацизму і фаєр-шоу? ФОТО. ВІДЕО
11 травень, 2012, 13:40