У Луцьку хотіли скласти найдовший рушник, але не змогли. ФОТО

У Луцьку хотіли скласти найдовший рушник, але не змогли. ФОТО
У Луцьку під час фестивалю «Вишиті обереги єднання» не змогли встановити рекорд на найдовший вишитий рушник - спільний рушник виявився коротшим на 480 метрів, ніж той, який створили на першому такому фестивалі у 2010 році.

Рекорд лучани намагалися подолати 13 травня в рамках третього всеукраїнського фестивалю «Вишиті обереги єднання», приуроченого до Дня матері.

Офіційно відкриттю фестивалю передував парад рушників, який рушив від Замкової площі. Перед дійством гостей розважали творчі фольклорні колективи.

До слова, учасників було всього кілька десятків. Основну їх частину складали організатори дійства і міліціонери.

Більше людей зібралося на Театральному майдані. Тут з вітальним словом до Дня матері виступали представники церкви і міської влади.

Гостем фестивалю був міський голова міста Славута Хмельницької області Василь Сидор. Мера зі Славути запросили у зв’язку з тим, що мешканці цього міста теж встановили своєрідний вишивальний рекорд: вишили візерунок з найбільшою кількістю завитків, зробивши їх аж 1,7 мільйона. Рушник вишивали 12 тисяч жителів Славути.

Міський голова Луцька Микола Романюк, вітаючи лучан з Днем матері, згадав про власну і зізнався, що довів її до сліз власним вітанням.

«Питаюся: чого ти плачеш. Тому що ти вже дідусь, а вже прабабуся. Яка я щаслива! Хай ваші матері плачуть лише від щастя», - сказав Романюк.

Представник «Книги рекордів України» Олександр Шустерук зауважив, що у Луцьку реєструють найпатріотичніші рекорди, зв’язані з українськими автентичними традиціями. Однак, констатував, що цього року Луцьк сам себе не перевершив, адже не побив рекорд.

Рушники, вишиті у різні часи та різними методами, приносили цілими родинами.

Полотна розгорнули від Театрального майдану, де перші рушники тримали представники духовенства і органів влади.

Спільник рушник сягнув від Театрального майдану до Луцького міськрайонного суду на Лесі Українки. Організатори сказали, що рушник сягнув довжини 1130 метрів.

Нагадаємо, у 2010 році відбувся перший фестиваль «Вишиті обереги єднання», на якому протяжність рушника сягнула 1610 метрів.












































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І варто було заради 25 людей перекривати рух?
Відповісти
До слова, учасників було всього кілька десятків. Основну їх частину складали організатори дійства і міліціонери. )))
Відповісти
як учасниця, скажу , що учасників було не "всього кілька десятків",а більше
так що не потрібно казати зайвого
Відповісти
Чудовий фасад ЦУМу прикрасив ще одне святкове дійство...
Відповісти
Холодно, однако...
Відповісти
Иваницкий просто зажрался! Ей, повернись к людям! Имя заработал нечестным путем и все, на больше ума не хватает? возьми к себе креативненьких новеньких, он в ФБ одна зашкаливает, некуда деть такой талантище!!!
Відповісти
"Мера зі Славути запросили у зв’язку з тим, що мешканці цього міста теж встановили своєрідний вишивальний рекорд: вишили рушник з найбільшою кількістю завитків, зробивши їх аж 1,7 мільйона. Рушник вишивали 12 тисяч жителів Славути.". Гості із Славути вишили не рушник, а прапор міста!!!!!!І тут же його демонстрували!!!!!Чим ви слухали, колеги? І куди дивилися? Бравого запорізького козака із справжнім витвором мистецтва -прапором -неможливо було не помітити!!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хотіли скласти найдовший рушник, але не змогли. ФОТО
14 травень, 2012, 10:16