У луцькій мерії пояснили, чому не можуть врятували потенційних жертв аварійного будинку

У луцькій мерії пояснили, чому не можуть врятували потенційних жертв аварійного будинку
Луцький міський голова Микола Романюк стверджує, що не може нічим зарадити аварійному будинкові у Старому місті, стіна якого загрожує впасти прямо на тротуар.

Про це йдеться у відповіді Миколи Романюка депутату Луцької міської ради Андрію Калахану (див. документ)

Нагадаємо, ВолиньPost писав про цей будинок на вулиці Данила Галицького,20 – пам’ятку архітектури, стіна якого загрожує впасти на перехожих.

Депутатське звернення

Депутат міськради Андрій Калахан звернувся до міського голови і вказав на небезпеку, яку становить цей будинок.

«Житловий будинок на вулиці Данила Галицького, 20 знаходиться в аварійному стані. Цегляна стіна будинку, яка виходить на пішохідну частину вулиці, містить декілька великих тріщин. Це загрожує обвалом», - вказав депутат.

«Подібна ситуація створює значну небезпеку для пішоходів, зокрема туристів. Також слід звернути увагу на те, що поруч розташована дитячо-юнацька спортивна школа «Юний динамівець» фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». Там займаються і діти. Тому існує пряма загроза і їхньому життю». – написав Калахан Романюку.

«Варто нагадати, що, на жаль, у Луцьку, вже траплялися випадки руйнування цегляних стін із летальним наслідком, наприклад у 2010-му році», - додав Калахан.

«У зв’язку з цим прошу вжити всіх необхідних заходів для недопущення надзвичайної ситуації (обвалу стіни) і забезпечення безпеки пішоходів, що рухаються по вулиці Данила Галицького повз зазначений будинок», - попросив Калахан у міського голови.

Відповідь мера

Як зазначено у відповіді міського голови депутату, цей будинок визнано ветхим, причому ще у 1988 році.

«Одна з квартир могла бути виведена з житлового фонду, та не заселятися повторно. Проте, зважаючи на стиснені, незадовільні умови проживання мешканців суміжної мансардної квартири № 2, тобто за зверненням сім’ї Мельничук звільнена квартира була виділена під розширення цій сім’ї», - пояснює мер.

«Сім’я Мельничук зобов’язалася виконати укріплюючи ремонтні роботи, проблемна стіна знаходиться в габаритах вказаної приватизованої квартири», - повідомляє міський голова.

«У зв’язку з обмеженістю коштів місцевого бюджету, а також відсутністю будь-яких державних програм щодо відселення з ветхого житлового фонду, також реконструкції житлового фонду застарілої забудови, виконати укріплюючи роботи за кошти місцевого бюджету немає можливості», - йдеться у відповіді міського голови.

«…а він каже: дощ іде»

«Ось так - я про безпеку пішоходів, зокрема дітей, а мені про «ветхий фонд» і ремонт будинку. Де я про ремонт зазначав?», - прокоментував Андрій Калахан відповідь з мерії.

«Особисто мене у такій ситуації не дуже цікавить, кому належить цей будинок. Мене цікавить - невже не знайшлося кількох метрів червоної стрічки, щоб хоча би обгородити небезпечну ділянку тротуару???», - зазначив Калахан.

«Тим більше, я попросив про це у телефонній розмові із заступником міського голови Ларисою Соколовською. Натомість її більше цікавило, чи, бува, мене не «підмовили» до такого звернення мешканці цього будинку», пояснив депутат.

«Я порадив від імені мерії звернутись в інспекцію архбудконтролю. Бо особисто у мене складається враження, що тріщини могли стати наслідком покриття даху, яке, ймовірно, провели мешканці», - додав Калахан.

«Тепер залишається лише сподіватися, що стіна не впаде на голову якійсь людині, тим більше, дитині...», - резюмував депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Натомість її більше цікавило, чи, бува, мене не «підмовили» до такого звернення мешканці цього будинку" ))))))
знайома ситуація з досвіду ((

ще варто було б запитати, коли і яким це чином будівлю вивели з переліку пам'яток. Адже згідно з розпорядженням ОДА від 09.03.98. №107, будинок на Данила Галицького, 20 є пам'яткою архітектури місцевого значення з охоронним №172.
Відповісти
взяв би і сам огородив, ціна питання 20 грн.
а писати...ну який сенс?
всі пишуть, навіть Конституцію написали...і що?
Відповісти
бу га га, який же сенс тобі щось тут писати? Теж підпав під манію писання. Умнік!
Відповісти
Останні новини
На Волині курять з 12 років
14 травень, 2012, 15:24
У луцькій мерії пояснили, чому не можуть врятували потенційних жертв аварійного будинку
14 травень, 2012, 15:21