Лучанам пропонують колекціонувати відомі імена Луцька

Лучанам пропонують колекціонувати відомі імена Луцька
На початку 2014 року управлінням туризму та промоції міста було започатковано проект «Імена Луцька».

Метою проекту є знайомство жителів Луцька та його гостей з відомими особистостями – державними діячами, військовими, представниками духовенства, митцями, науковцями, які народилися у Луцьку, або певний період свого життя проживали чи працювали в місті, - повідомляють на сайті Луцької міської ради.

На початку жовтня в рамках реалізації цього проекту друком вийшли два двомовні (українською та англійською) буклети про князів Дмитрія-Любарта Гедиміновича та Вітовта Великого. Незабаром з’являться інформаційні буклети про Данила Братковського, Авраама Фірковича, Наполеона Орду, Арсена Річинського, Михайла Тележинського. Поки що проект нараховує близько 30 видатних імен, проте в ході реалізації список імен поповнюватиметься.

Перші «Імена Луцька» можна придбати в Центрі туристичної інформації та послуг (вулиця Сенаторки Левчанівської, 2) і розпочати зібрання своєї неповторної колекції відомих імен Луцька.

Ще одним просвітницьким та промоційним заходом для популяризації відомих людей міста Луцька стане унікальний туристичний маршрут. Перший пункт маршруту вже позначений – це вулиця Кафедральна, 19, колишнє приміщення Монастиря шариток, з вікон якого на нас тепер споглядають Любарт та Вітовт. Незабаром і наступні портрети відомих особистостей з’являться на території Старого міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам пропонують колекціонувати відомі імена Луцька
16 жовтень, 2014, 13:20