У Луцьку – «космічна» виставка

У Луцьку – «космічна» виставка
У луцькій галереї «Срібна Линва» 12 травня відбувся творчий дебют двох молодих мисткинь з Луцька – Маргарити Паламарчук та Небо Міріам.

Як пише Молодіжний портал Волині, цього дня тут презентували виставку «ВИЩЕ.», її тематика – космічна.

«Ми у космосі, космос у нас, ми – частина космосу, космос – частка кожного із нас. Кожен у ній може знайти щось інтимно своє та неповторно індивідуальне», – лейтмотив виставки.

Картини Міріам – це акрилові футуристичні місячно-ейфелеві пейзажі на полотнах, де кожен побачить те, на що здатна його фантазія.

«Спочатку в мене була ідея чотиривимірних молюсків, котрі б вилітали у космос… Але коли ми почали працювати над створенням цього проекту, все синтезувалось у дещо інше», – каже Небо Міріам.

Маргарита ж створює вимірні колажі і не боїться експериментувати – при народженні її картин в хід йдуть не тільки фарби, а й бите скло, нитки тощо.

«Люди всі метеочутливі, а цей рік високосний, і особливо творчі надзвичайно піддаються впливу планет, зірок та іншим астрологічним явищам», – зауважила Маргарита Паламарчук.

«А я взагалі не знаю, як до мене прийшли ці ідеї. Картина почала малюватися сама… Спочатку мене надихнуло на Ейфелеву вежу, потім на молюсків, і захотілось це все змішати докупи. В оригіналі на полотні були ще й молюски, а потім я все закрила чорним фоном. Побачила місяць – на картині він і з’явився», – розповіла художниця із псевдонімом Небо Міріам.

До слова, виставка діятиме аж до 9 червня. Саме у червневу суботу відбудеться і закриття виставки «ВИЩЕ» та акустичний концерт проекту «Оркестр Че» з Харкова. Розклад роботи галереї: Пн., Вт., Ср., Чт., Пт. з 14.00 до 16.00 год., Сб., Нд. з 17.00 до 19.00 год.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.