На Волині збільшилися надої молока та виробництво м'яса

На Волині збільшилися надої молока та виробництво м'яса
За 2012 рік обсяг виробництва тваринницької продукції усіма категоріями господарств зріс на 3,7% і становить 871,2 мільйонів гривень

Про це під час селекторної наради 14 травня розповів начальник головного управління агропромислового комплексу ОДА Юрій Горбенко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зокрема, він доповів про фінансування програм підтримки с/г галузі з обласного та районного бюджетів. За його словами, згідно помісячного розпису на січень-травень поточного року передбачено 6,3 мільйонів гривень, а вже використано – 4,9 мільйонів гривень асигнувань з обласного бюджету та 1,4 мільйонів гривень - з районних.

Горбенко зазначив, що за чотири місяці поточного року вироблено 48,5 тис тонн м’яса в живій вазі та 128,2 тонн молока.

В області продовжується виплата дотацій власникам ОСГ, які утримують три і більше корів: 1463 родинні ферми отримали 501 тисяч гривень, та ще підготовлено документів від 283 родин на суму 94,4 тисяч гривень. З початку року власниками доїльних апаратів вже стали 80 селян.

Тим часом негативна тенденція спаду поголів’я ВРХ стабілізована і йде його нарощування. Агроформування області збільшили з початку року поголів’я на 4,2 тисяч голів. Чисельність корів становить 27,2 тисяч.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині збільшилися надої молока та виробництво м'яса
15 травень, 2012, 09:06