Депутат каже, що його колеги організували трибунал профспілкам

Депутат каже, що його колеги організували трибунал профспілкам
Луцькі депутати не домовилися, хто з них більше любить освітян

Тимчасова депутатська комісія з питань фінансування галузі освіти Луцька нагадує «судилище» і «трибунал», бо ставить під сумнів роботу окремих представників профспілок луцьких освітян, - вважає депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Нагадаємо, комісію створили депутати Луцької міської ради у зв’язку з тим, що луцьким освітянам не вистачає грошей у бюджеті: у цьогорічному фонді заробітної плати не вистачає близько 30 мільйонів гривень.

Раніше комісія заборонила оптимізовувати витрати, відправляючи вчителів у неоплачувану відпустку якимось іншим чином впливати на зменшення зарплати освітян. Натомість рекомендувала активізувати роботу профспілок. Зокрема - подумати над переобранням голів первинних профспілкових організацій.

«Комісія вважає, що можливо було би більш динамічно працювати профспілкам. На моє переконання профспілка повинна була бути першою у цьому плані і не чекати позиції депутатів. Зрештою захист прав педагогів – не властива депутатам функція. Це скажімо так факультатив, порівняно з іншими функціями. Основний обов’язок захисту інтересів покладається на профспілку», - сказав голова комісії депутат Андрій Осіпов.

Натомість інший член комісії – депутат-однопартіїць Осіпова Сергій Григоренко зауважив, що не вважає «наїзд» на профспілки правильним.
«Мене дивує, що ми депутати, обрані, а окремі члени комісії (хоча це їх право) звертаються з якимось претензіями і вимогами до профспілок. Як ви можете щось вимагати, якщо вас обрали для того, аби самі пробували щось вирішувати? Про яку співпрацю може йти мова, якщо окремі члени комісії ставлять під сумнів роботу голови профспілкової організації», - зауважив Григоренко.

Депутат дорікнув, що співпраця з профспілками можлива за партнерським столом, а не у вигляді «трибуналу». Крім того питання освіти можна обговорити у межах постійно діючої комісії з питань освіти.

Після чого інший депутат – Андрій Калахан – запропонував Григоренку подати проект рішення озглянути питання про ліквацію тимчасової комісії.

Левова доля засідання комісії була присвячена виясненню стосунків між і головою профспілки освітян Галиною Василенко, яка вчергове висловила незадоволення, нагадавши різкі висловлювання Осіпова про роботу профспілок.

«Чому ми стільки років працюємо і жодна депутатська каденція так грубо не вмішувалася в діяльність профспілкових організації», - зазначила Василенко.

Андрій Осіпов пояснив суть власних висловів, і додав, що його порівняння є абстрагованими і зрештою вибачився за свої слова.
Натомість деякі представники освітян про роботу комісії відгукуються неоднозначно, зазначивши, що проблеми у фінансуванні таки є. А рішення про заборону відправлення у відпустки «зняло напругу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого це Григоренко таку захищае Василенко котра агітувала за Януковича, рильце в пушку, чи так хочеться підтримувати "власть"
Відповісти
Останні новини
Депутат каже, що його колеги організували трибунал профспілкам
15 травень, 2012, 09:58