У Луцьку відкрилася виставка копій старих картин

У Луцьку відкрилася виставка копій старих картин
У луцькій піцерії «Теревені» 15 травня відкрилася виставка-продаж картин місцевої художниці Алли Харчук (на фото).

Як розповіла художниця, це друга виставка у її житті. Власне у «Теревенях» експонуються не авторські картини Алли Харчук, а копії картин XVIII-XIX ст., які намалювала художниця.

«Я працюю у різних напрямках і жанрах. Але останнім часом досліджую живопис минулих епох. Він мене дуже надихає. Тому тут представлені копії картин тих художників, які мені неймовірно подобаються. Це Луїс Мелендес і Елоїза Гаррієт», – розповіла вона.

На усіх цих картинах – натюрморти, виконані копії в техніці традиційного багатошарового живопису.

«Це не є досконалі копії. Та я й не ставила собі цього за мету. Бо неможливо зробити точну копію, змальовуючи з репродукції картини, а не з оригіналу. Та й у кожну картину хотілось додати чогось від себе», – зізналась мисткиня.

Як розповіла власниця закладу Оксана Базелюк, виставка триватиме три місяці.

«Ми хочемо, аби заклад чимось відрізнявся, щоб мав свою родзинку, щоб сюди було цікаво приходити не тільки поїсти. Тому і відгукнулись на таку гарну ідею», – пояснила вона.

Довідка

Алла Харчук народилася і живе у Луцьку. Впродовж чотирьох років навчалася у луцькій художній школі, а також у ВПТУ за спеціальністю «Виконавець оформлювальних робіт».

Навчаючись на першому курсі, створила першу персональну виставку творчих робіт «Симфонія душі».

Останнім часом досліджує живопис минулих епох. Вважає, що саме таке мистецтво не підвладне часу, бо походить від справжнього усвідомлення краси.

Роботи Алли Харчук знаходяться у приватних колекціях в Україні, Чехії, Бельгії, Італії, Польщі, Росії. Художниця зазначила, що тим, хто хоче придбати її картири, можна зателефонувати за номером телефону 095 11 09 795.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відкрилася виставка копій старих картин
15 травень, 2012, 12:42