У Луцьку провалили конкурс серед маршрутників

У Луцьку провалили конкурс серед маршрутників
Конкурс на визначення переможця-перевізника на маршрут 11 та 19 перенесли через судові розбірки серед перевізників.

Конкурс мав відбутися 15 травня. Рішення про його проведення виконавчий комітет прийняв ще 5 квітня 2012 року. Втім, як стало відомо напередодні проведення конкурсу, тендер незаконний, адже є ухвала суду про призупинення дії рішення виконкому.

Судові колізії

Як пояснив заступник міського голови Василь Байцим, збиратися тендерний комітет вимушений по закону. Втім рішення він дійсно приймати не буде.

Байцим розповів, що 3 грудня 2010 і 8 грудня 2010 року було визнано переможцем по маршрутам 11 та 19 Луцьке ПрАТ «10701». Однак, рішенням Луцького міськрайонного суду 18 серпня 2011 року і рішенням Львівського апеляційного суду від 6 березня 2012 року, переможцем було визнане АТП №1.

Відтак, виконавчий комітет 5 квітня 2012 прийняв рішення про оголошення конкурсу для визначення переможця для цих маршрутів.

«Не погоджуючись з таким рішенням, АТП №1 подали позов до Луцького міськрайонного суду щодо скасування рішень виконавчого комітету з проханням зобов’язати виконавчий комітет укласти з АТП №1 договір на перевезення автобусними маршрутами №11 та №19. Цією ж ухвалою зупинили рішення виконавчого комітету про оголошення конкурсів», - зазначив Байцим.

У скасуванні цієї ухвали луцькому виконкому 25 квітня Луцький міськрайонний суд відмовив.

«Враховуючи, що існує заборона суду, пропонується прийняти рішення про перенесення нашого засідання на визначення переможці на цих маршрутах до вирішення питання у судових інстанціях по суті», - зазначив Василь Байцим.

Судові інтриги


Начальник відділу автотранспорту Рустам Дячук розповів, що в двох випадках у 2011 році та у 2012 році, коли розглядався спір по цих маршрутах фігурувала суддя Лівандовська-Кочура. Вона після ухвалення рішення по цих справах брала самовідвід, адже була зацікавленою особою.Мовляв, її чоловік орендує по 24 маршруту транспорт у АТП №1.

«АТП №1 заяву приймає той самий суддя, тобто вона зацікавлена особа. Виносить ухвалу без повідомлення виконавчого комітету, тобто 18 квітня, знаючи, що засідання конкурсного комітету є 15 травня», - розповідає Дячук.

Чиновник каже, що після того як виконком вирішив опротестувати цю ухвалу, суддя клопотання не підтримала і написала заяву про самовідвід.

«Ми подали заяву, вона приймає ухвалу про відмову у забезпечені позову 25 квітня і бере самовідводів, бо вона є зацікавленою особою. А навіщо було приймати таке рішення?», - дивується чиновник.

Собаки гавкають, а караван іде…

Доки між перевізниками тривають спори, зі слів Дячука, тимчасово пасажирів 11 маршрутом перевозить АТП 10701, а 19 – Луцьке підприємство електротранспорту.

Члени тендерного комітету подібні судові тяжби називають боротьбою фінансових структур.

«Вже нас замучили рішеннями судів різних інстанцій і різних підприємців. Треба придумати якесь одне правило для всіх, тому що ми будемо тільки тим і жити, що кожного разу то зупиняти, то нас будуть зобов’язувати проводити конкурси», - зазначив новий голова комісії з питань транспорту і ЖКГ депутат Валерій Бондарук.

Василь Байцим говорить, що перевізники призводять до хаосу на ринку і радить гроші витрачати не на суди, а на підвищення культури водіїв. Він також додав, що якість перевезень, а також скарги лучан на перевізників відтепер частіше розголошуватимуть публічно.

«Приватні перевізники не завжди хочуть реагувати на скарги лучан. Навіть скандали виникають, коли ми скарги передаємо по тому чи іншому маршруту у ЗМІ. Тому що таке хамське відношення до пасажирів в голову не вкладається. Вагітну жінку чи каляску дверима зажати... Всі скарги резонансні будуть озвучені публічно», - зазначає Байцим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Викликає здивування теза: "Байцим розповів, що ... було визнано переможцем по маршрутам 11 та 19 Луцьке ПрАТ «10701». Однак, рішенням ... Львівського апеляційного суду від 6 березня 2012 року, переможцем було визнане АТП №1. Відтак, виконавчий комітет 5 квітня 2012 прийняв рішення про оголошення конкурсу для визначення переможця для цих маршрутів."

Питається: якщо рішенням суду визнано переможцем АТП №1 - чому міська рада ЗНОВУ проводить конкурс? Адже є рішення суду, де сказано, що переможцем має бути АТП №1. Це робиться аби створити черговий конфлікт, на час вирішення якого віддати маршрут імпотентному ЛПЕ, під яким їздять в т.ч. маршрутки окремих чиновників міської ради.

Щодо висловів Дячука відносно ухвали суду про заборону - то складається враження, що чим далі людина від юриспруденції - тим більшим юристом себе вважає. Передусім, суд здійснює розгляд питання про забезпечення позову без виклику сторін, а тому суд не повинен був повідомляти міську раду про розгляд питання щодо забезпечення позову. По друге, на єдине засідання у справі, яке поки що відбулося, Дячук не з'явився, інших представників виконком не направив. По третє, якщо Дячук не погодився з ухвалою суду - то чому ж він її не оскаржив? Часу було достатньо, майже місяць.

Якби міська рада та конкурсний комітет з самого початку дотримувалася б вимог законодавства - не було б всіх цих судів. А так вони ж своїми порушеннями спровокували судові справи - а тепер сварять перевізників за те, що вони відстоюють свої права в судах. Чим більше займаюся цими питаннями - тим більше бачу неграмотності, некомпетентності, тупості та примітивізму в діях, вчинках, відписках чиновників міської ради. Всі лише й вміють, що впороти якусь фігню, а потім прикриватися колективною відповідальністю.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку провалили конкурс серед маршрутників
15 травень, 2012, 12:24