Ремонт на мільйон зробили у пологовому відділенні завдяки Сергію Мартиняку. ФОТО*

Ремонт на мільйон зробили у пологовому відділенні завдяки Сергію Мартиняку. ФОТО*
Європейські умови для мам і немовлят у пологовому відділенні Рожищенської районної лікарні створили завдяки народному депутатові Сергію Мартиняку.

«Два роки тому я обіцяв, що сприятиму, аби волиняни отримували якісні медпослуги. Бо найцінніше в нашій державі – це люди, а для них головне – їхнє здоров’я. Потрібно дбати про здоров’я кожного, й тоді наша держава буде сильною і зможе подолати всі негаразди», — зазначив Сергій Мартиняк.

Найперше у відділенні замінили старі вікна на енергоощадні, аби берегти тепло. Відтак встановили нові двері, проклали електропроводку, поштукатурили стіни, обладнали нові санвузли. Воду підігріватимуть електричними котлами. Замість дерев’яного настилу підлогу покрили спеціальним лінолеумом, адже важливо, щоб мами та новонароджені не підхопили інфекцію. Під час ремонту будівельники застосували нові технології та використали сучасні будівельні матеріали, щоб стіни та підлогу було легше тримати в чистоті.

Перепланували й палати коридорного типу. Тепер це просторі одномісні палати з індивідуальним душем та санвузлом, тож можна сміливо стверджувати, що рожищенські породіллі та новонароджені мають комфортні умови.

За словами головного лікаря Рожищенської центральної районної лікарні Віктора Редзія, скільки існує акушерсько–гінекологічне відділення, капітального ремонту в ньому не було. До слова, на ремонт, який зробили нині, витратили близько мільйона гривень.

«Щоб лікарі могли краще обслуговувати, будівельники модернізували не лише палати, а й реанімаційну, операційну, маніпуляційну, оглядову та лікарські кабінети. Євроремонт проведено і в їдальні та коридорі. Усього відремонтовано близько 800 квадратних метрів площі. Тепер мами і дітки перебувають у європейських умовах», — каже завідувач акушерсько-гінекологічного відділення Олег Шевчук.

Головний лікар Рожищенської ЦРЛ Віктор Редзій сподівається, що Сергій Мартиняк допомагатиме медикам і після того, як удруге пройде до Верховної Ради. Розраховуючи на таку співпрацю, вже виготовлено проектно–кошторисну документацію на капітальний ремонт ще одного відділення лікарні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Ремонт на мільйон зробили у пологовому відділенні завдяки Сергію Мартиняку. ФОТО*
22 жовтень, 2014, 19:09