В Україні реформують міліцію

В Україні реформують міліцію
Кабінет міністрів України затвердив реформу міліції.

Після розширеного засідання колегії МВС, під час якої презентували основні заходи щодо реформування правоохоронного відомства, Кабінет міністрів затвердив Концепцію та Стратегію реформування МВС, - інформує Урядовий портал.

"Зокрема, уряд затвердив проект закону України, який врегульовує питання щодо можливості ліквідації ряду підрозділів МВС: ГУБОЗ, транспортної та ветеринарної міліції тощо", - йдеться у повідомленні.

Відтак, Кабінет міністрів розглянув та затвердив проект Постанови, яка закріплює порядок ідентифікації працівників органів внутрішніх справ, зокрема - шляхом носіння нагрудного знака.

"Це дозволить легко ідентифікувати кожного працівника органів внутрішніх справ, який перебуває при виконанні службових обов'язків", - зазначили у прес-службі.

Крім того, затвердили проект розпорядження КМУ щодо позбавлення підрозділів ДАІ функцій з надання адміністративних послуг, запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, надання патрульній службі міліції повноважень державної автомобільної інспекції із забезпечення безпеки дорожнього руху в населених пунктах.

"Цим нормативним актом передбачено проведення експерименту на базі ДАІ міста Хмельницький. В рамках експерименту відбудеться об'єднання сил підрозділів ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ. Окрім цього, нормативний акт визначає завдання для МВС з підготовки законодавчої бази для цього об'єднання в цілому у країні", - йдеться у повідомленні.

Після доопрацювання нормативні акти подадуть на підпис прем'єру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з нагрудним знаком - запамятати числа іденткоду - жесть!
Відповісти
А у цих документів є реквізити чи я маю на слово вірити пресс службі яка навіть не напряглась на урядовому порталі назвати дати та номери цих нормативних актів?
Відповісти
це урядовий портал?)))
Відповісти
...ту Люсю...
Відповісти