Аптеки хочуть розміщувати через 600-700 метрів одна від одної

Аптеки хочуть розміщувати через 600-700 метрів одна від одної
Держслужба з лікарських засобів пропонує розміщувати нові аптеки на певній відстані одна від одної: у містах-мільйонниках вони розташовуватимуться через 300-400, а в містах до мільйона жителів – через 600-700 метрів.

Про це з посиланням на Держслужбу пише Дело.

«Державна служба з лікарських засобів ініціює введення змін до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами Зокрема, пропонується ввести норму пішохідної доступності між аптечними установами», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі уточнили, що вказана норма не передбачає зміни існуючого на цей момент розташування аптек, оскільки норми пропонується враховувати в майбутньому при видачі аптекам ліцензій.

«Те, що зараз є, то зараз так і залишиться, з часом, коли будуть видаватися нові ліцензії, то це буде враховуватися, якщо буде прийнятий такий проект... У всіх країнах Євросоюзу є така норма», – повідомили у прес-службі.

У повідомленні наголошується, що введення норми пішохідної доступності стабілізує діяльність аптечних установ і сприятиме збільшенню оборотних коштів аптек.

«Це, зі свого боку, надасть аптеці можливість розширити асортимент лікарських засобів, в першу чергу за рахунок збільшення кількості недорогих ліків. Тобто аптекар зможе запропонувати споживачеві більш широкий вибір лікарських засобів», - стверджують у прес-службі.

При цьому, на думку відомства, розширення асортименту за рахунок ліків, у тому числі низької вартості, сприятиме збільшенню фізичної та цінової доступності лікарських засобів та покращення надання фармацевтичних послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аптека
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Аптеки хочуть розміщувати через 600-700 метрів одна від одної
15 травень, 2012, 16:56