Депутати не прислухалися до думки митрополита Михаїла

Депутати не прислухалися до думки митрополита Михаїла
Комісія з перейменувань назв вулиць Луцької міської ради вирішила не задовольняти прохання Волинської єпархії УПЦ КП щодо перейменування вулиць Орджонікідзе та Громової на Шептицького та Кунцевича.

Про це стало відомо 15 травня під час засідання комісії.

Голова комісії Сергій Григоренко дивувався такою запізнілою реакцією єпархії, адже ці дві вулиці перейменували ще минулого року.

«Чому вони висловили позицію тільки тепер», – каже Григоренко.

Він виступив проти того, щоб прислухатися до думки церковників. Його також обурило формулювання, що ці постаті є представниками «нетрадиційної релігії на Волині».

Член комісії Олександр Пиза вважає, що владика Михаїл однобоко висловив свою позицію. Депутат зазначив, що будь-яка конфесія має право на існування на Волині. Пиза заявив, що він як представник греко-католицької церкви дослідить глибше питання і доповість на наступному засіданні.

Зрештою, під час засідання комісії виникла невелика суперечка щодо постаті Йосафата Кунцевича. Після суперечок члени вирішили, що хоча це дуже неоднозначна постать, яка в багатьох людей викликає багато дискусій, проте перейменовувати вулиці після того, як їх нещодавно перейменували, недоцільно.

Вирішили надіслати відповідь владиці Михаїлу про те, що питання в подальшому вивчатимуть, але вулиці залишаться такими, які є зараз, – Йосафата Кунцевича і Андрея Шептицького.

Нагадаємо, митрополит луцький і волинський Михаїл просив депутатів не перейменувати вулиці Орджонікідзе і Уляни Громової на Йосафата Кунцевича і Андрея Шептицького, мовляв, останні «не мають відношення до нашого міста і є неправославними».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати не прислухалися до думки митрополита Михаїла
15 травень, 2012, 17:18